Bodláky Václava Duška

Čistější než křišťál

23. 10. 2015 / Václav Dušek

čas čtení 1 minuta

Partaj známá svou lidskou sociální tváří objevila díky nezapomenutelnému politickému géniovi čistotu větší, než má samotný křišťál. Od té doby, ale předtím se také semotamo bloudilo v  temnotách podivných nekontrolovatelných sil, tedy od té doby mají socani pro pochybující vzkaz: nás nerozdělíte, klín mezi nás nevrazíte! I samotný vůdce partaje narazil, když se snažil kolegu přimět k rezignaci z hejtmanské sinekury - ono se to žádá, že, ale kam s ním, kde hocha umístit a zachovat mu životní standard. Babo raď.

On kolega Rozbořil pohledy k čistým a průhledným politickým machinacím rozbořil bez bázně a hany. Padni komu padni, ano - ale ne mně samotnému, mějte rozum. S presumpcí neviny zacházejí straničtí metaři případ od případu.

Říkáte ostuda? Nepřehánějte, co se vlastně stalo? Hele, byl v nesprávný čas, na nesprávném  místě. U stolu se toho semele hafol, že, ale slova lze překroutit, paragrafy ohnout, vyhlédnutého běláska lapit do stranické síťky a odložit vysušeného do výrobního procesu... Pohádky si nechte! Máme jich plné zuby!

Dobrá zpráva pro stále křehkou demokracii. Ani předseda partaje nemůže žádného člena odvolat, vyhodit, zašantročit - oj, to dříve chlapa hnali mezi poslušné stádo svinským krokem, i do šeredy bídáka strčili.

Dneska? Hejtmanský spasitel na slova hlavního socana nedbá, vystavuje ho posměchu, hle, nedouk nezvládne ani podezřelého chlapáka. Nám nebude nikdo kecat do krajského státu - naše krajská vláda má svou váhu, pamatuj pražská bando, včetně náplav.

Básník znal křištálovou studánku, křišťál však překonán. Nejhlubší les pak napilován k prodeji. Ještě máme pravdu - kuš, nestrašte!

0
Vytisknout
7488

Diskuse

Obsah vydání | 23. 10. 2015