Propaganda v Britských listech

24. 5. 2014 / Jiří Jírovec

čas čtení 2 minuty

Pan Mesík píše: (k obraně proti ruské agresi) "Najlepšie s (aj) americkými vojakmi. Prečo americkými? Pretože mnohí z nich sú vojaci zakalení v bojoch, ktorí by pred žiadnymi mužikmi neuhli."

Co kdyby někdo napsal, "nejlépe i s německými vojáky, jejichž předkové se taky žádnými mužíky neuhli a mohli je porazit, kdyby nebylo zrady Ameriky, která Rusy vyzbrojila."

Kam se poděl Váš komentář ? No nikam, protože byste musel připustit, že američtí vojáci, jsou vskutku zakalení ve všech agresích, kterých se USA po světě účastní.

Musel byste připustit i to, že tihle "zakalení" odtáhli ze Somálska, když tam ztratili jeden vrtulník, dostali na frak ve Vietnamu od "rákosníků" - odpusťte ten výraz. Těžko hledali východ z Iráku a teď z Afghanistanu.

Když jsem napsal, že Rusové nemají důvod k expansi, a že by se Češi měli bát války a násilí tak jste mě pokáral za "propagandu". Co na tom, že jsem svoje argumenty na dostupných datech doložil, proč jsem k takovému závěru došel.

Zveřejněním článku Juraje Mesíka jste naskočil na bandwagon propagandy. Nemůžete to zastřít okopírováním jednoho nesouhlasného dopisu. Propaganda Mesíka a podobných lidí, kteří hrozí silou, je nebezpečná i v míře menší než malé. To víte dost dobře sám.

BL jsou jistě příliš bezvýznamné na to, aby změnily chod světa, ve kterém nakonec nějaký blbec v bunkru ten knoflík zmáčkne.

Nicméně by neměly podléhat falešné představě o vyrovnávání názorů. To byste pak mohl třeba otisknout článek, že Hitler řešil židovskou otázku dobře, protože se nezalekl kaftanu a jarmulek. No a pod to byste připlácl názor opačný, aby se názory vyrovnaly.

Taková kombinace by Vám neprošla. Na rozdíl od mužiků.

0
Vytisknout
12712

Diskuse

Obsah vydání | 26. 5. 2014