ČSSD se obrátila na Radu ČT kvůli manipulování hlasování v pořadu Hyde Park

26. 11. 2012

čas čtení 2 minuty
tisková zpráva ČSSD

Sociální demokracie je silně znepokojena informacemi, že v pořadu veřejnoprávní České televize Hyde Park (ČT24) mělo docházet k účelové manipulaci s hlasováním diváků. Podle veřejně dostupných zdrojů mělo k manipulování s diváckými hlasy docházet především v době, kdy hostem pořadu byl zástupce opoziční politické strany, a to ve prospěch představitelů vládní koalice či vládních stran. Česká televize se tak patrně stala obětí záměrné a nekorektní manipulace, kterou mělo být ovlivňováno veřejné mínění a vytvářen ve společnosti zcela nepravdivý dojem.

Pokud by se tyto informace potvrdily, šlo by o zcela nepřípustné a vážné politické ovlivňování veřejnoprávního média s cílem zneužít ho k nelegální politické propagandě.

ČSSD považuje tyto informace za natolik mimořádně závažné, že se obrátila s podnětem na co nejrychlejší prošetření na Radu České televize. Požadujeme rovněž zveřejnění všech IP adres internetových útoků, aby se co nejdříve jasně prokázalo, kdo byl původcem této manipulace.

ČSSD je přesvědčena, že veřejnoprávní nezávislost a objektivita České televize byla touto kauzou vážně narušena a jediný způsob, jak dosáhnout nápravy, je maximální míra transparentnosti při vyšetření této věci a včasné informování veřejnosti.

22.11.2012 dopis Bohuslava Sobotky předsedovi Rady ČT Uhdemu ZDE

DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE

20. 11. 2012 Štěpán Kotrba: ČT: Dvořák lže Radě, Kvapilová couvá a Rada ČT stále neví, k čemu vlastně je ZDE

20. 11. 2012 Seznam zfalšovaných Hyde Parků: Hackeři stranili vládě, ČT odmítá zveřejnit data - Tisková zpráva sdružení Kohovolit.eu ZDE
20. 10. 2012 O politice by se mělo rozhodovat na základě racionální diskuse ZDE
09. 11. 2012 Bohumil Kartous: K manipulaci diváckého hlasování v České televizi ZDE
06. 10. 2012 Televizní hlasování při politických pořadech je lživé ZDE
06.11.2012 Programátor: Hlasování v Hyde Parku lze snadno zfalšovat, dal jsem 1000 hlasů za hodinu - Tisková zpráva sdružení Kohovolit.eu ZDE

0
Vytisknout
7868

Diskuse

Obsah vydání | 29. 11. 2012