Další dobrá zpráva - čestné jednání se vyplácí!

29. 11. 2012 / Václav Hořejší

čas čtení 1 minuta

V posledních dnech, týdnech a měsících se na nás z médií valí neustále špatné zprávy. Senzacechtiví novináři, věčně nespokojení intelektuálové a samozřejmě levicová opozice se neustále populisticky snaží zpochybňovat reformní úsilí naší vlády rozpočtové zodpovědnosti.

Je proto potřeba připomínat nesčetné pozitivní momenty naší dnešní situace, které jsou těmito nepřáteli svobody a trhu ignorovány a zpochybňovány.

Vyzdvihněme tedy jednu z nejsvětlejších událostí těchto dní.

Jak si dobře pamatujeme, před několika týdny hrozilo nebezpečí, že padne vláda, protože několik poslanců ODS (pánové Tluchoř, Fuksa a Šnajdr) trvalo na tom, že nepodpoří vládní návrhy na zvýšení daní.

Nakonec se tito rebelové zachovali naprosto nečekaně -- než by se prohřešili proti svým politickým zásadám nějakým nečestným kompromisem, raději složili své poslanecké mandáty, čímž přišli i o své platy, které by jim většina z nás mohla jen závidět, a šli se přihlásit na pracovní úřad o podporu v nezaměstnanosti. Tento čestný a u nás dosud nevídaný postoj vysoce ocenil premiér, koaliční partneři a někteří novináři.

Jak známo, Pánbůh (alespoň někdy) dobré skutky po zásluze odměňuje a zlé trestá. A to se nyní stalo - toto příkladně čestné jednání bylo odměněno! Všichni tři zásadoví rebelové sehnali během krátké doby nová velmi dobře placená místa!

Je to dobrá zpráva pro nás všechny -- nejen proto, že nebude nutno vynakládat nemalé veřejné prostředky na podporu v nezaměstnanosti pro tyto pány, ale hlavně nás může hřát vědomí, že ve světě přece jen funguje spravedlnost a čestné jednání se vyplácí!

0
Vytisknout
9863

Diskuse

Obsah vydání | 30. 11. 2012