700 osob zatčeno při protestech proti Wall Street

2. 10. 2011

čas čtení 1 minuta

Stovky osob byly zadrženy newyorskou policií - včetně novinářky z New York Times - poté, co pokus demonstrantů přejít brooklynský most skončil v chaosu.

Více než 700 osob bylo zatčeno na Brooklynském mostě v New Yorku v sobotu večer během demonstrace zorganizované aktivisty protestujícími proti finančním institucím na Wall Street, kteří okupují už čtrnáct dní jedno náměstí na Manhattanu.

Tato organizace, s názvem Okupujte Wall Street, protestuje proti finančnímu průmyslu a dalším údajným sociálním zlům tím, že táboří v Zuccotti parku v New Yorku.

Fotogalerie zatýkání na Brooklynském mostě ZDE

Během sobotního odpoledne se několik tisíc demonstrantů vydalo ulicemi směrem k Brooklynskému mostu ve snaze dostat se do Brooklynského parku.

Během demonstrace skupiny aktivistů opustily chodníky a vešly na vozovku, někteří si na ní sedli. Tito aktivisté byli posléze ve velkých počtech zatčeni policií, která demonstraci doprovázela.

Protestům v New Yorku začala americká média věnovat pozornost teprve poté, když se na internetu rozšířilo video, jak jeden vysoký policejní důstojník útočí na demonstrantku pepřovým sprejem.

Skupina Occupy Wall Street se skládá ze stoupenců z širokých amerických vrstev. Je inspirován arabským jaarem a demonstracemi ve Španělsku. Minulý týden demonstranty navštívila celá řada celebrit, včetně herečky Susn Sarandonové a dokumentaristy Michaela Moora. Hnutí se také začalo projevovat v jiných amerických městech. V sobotu se podobné demonstrace konaly v Los Angeles a v Bostonu.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
9288

Diskuse

Obsah vydání | 3. 10. 2011