Já vás budu klvaňovat!

22. 6. 2011 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta

Občané jsou prý nechápaví, domnívá se Klaus-Nečasova vláda. Aby tedy veřejnost konečně porozuměla tomu, že je třeba šetřit, bude nutno utratit možná až stamiliony korun, tvrdí odborníci. Kabinet se chystá daňové poplatníky za jejich vlastní peníze klvaňovat...

Lidé bývají často opravdu velmi nechápaví. Stálo například spoustu peněz a mnohaleté úsilí, než firmy přesvědčily chudnoucí Američany, že je vlastně vynikající žít na dluh, a jen naprostý blbec by to nedělal. S českými reformami to nebude jiné. Hloupí občané totiž nerozumějí tomu, jak pro ně bude výhodné odcházet do důchodu po sedmdesátce (pokud se jí zejména manuálně pracující vůbec dožijí, samozřejmě), platit za zdravotní péči (pokud na ni budou mít, samozřejmě) a připlatit si za potraviny a knihy (pokud knihy ještě vůbec kupují, samozřejmě). A protože ministrům se tyhle jednoduché počty nějak vysvětlit nedaří, nastoupí odborníci na vysvětlování.

Už jsme to přece jednou zažili. Pan Radar dostal zaplaceno, aby přesvědčil českou veřejnost, že bude vynikající mít v Brdech kus amerického protiraketového systému. Jak to nakonec dopadlo je známo. Veřejnost nezabrala a USA projekt zrušily. Klvaňa shrábnul tučnou odměnu, jinak se ale proti stavu, kdyby ho vláda nenajala, nic nezměnilo.

Až potud je jasno. Hádanka, jíž řešení naopak dosud chybí, však zní: Jakou PR agenturu by si občané museli najmout, aby vysvětlili této vládě, že politici, kteří kradou, sotva přesvědčí občany o potřebě radikálních úspor?

0
Vytisknout
12263

Diskuse

Obsah vydání | 24. 6. 2011