Stovky obyvatel Bahrajnu se připojily k americké kampani proti podpoře bahrajnské vlády ze strany USA

25. 5. 2011

čas čtení 1 minuta
Tisková zpráva Campaign for Peace and Democracy

V reakci, která organizátory v USA překvapila, kampaň vyzývající vládu Spojených států k ukončení partnerství s al-kalífovským bahrajnským režimem podpořily svým podpisem také stovky obyvatel Bahrajnu.

"Prohlášení bylo původně určeno k podepisování ve Spojených státech, ale hluboce na nás zapůsobil fakt, že k němu připojily svá jména také stovky Bahrajnců," řekla Joanne Landy, spoluředitelka CPD. Vzhledem k násilnému potlačení protestů vládou Bahrajnu je samotný akt podpisu neuvěřitelně odvážný. Bahrajnští signatáři snažně žádají, abychom vyvinuli tlak na Obamovu administrativu, tak aby rozhodně odmítla podporu jejich brutální a autoritářské vlády."

16. května newyorská Caimpagn for Peace and Democracy (Kampaň za mír a demokracii) začala šířit prohlášení, na němž se dosud shromáždilo více než 1 200 podpisů, včetně podpisů Eda Asnera, Medey Benjaminové, Noama Chomského, Martina Dubermana, Daniela Ellsberga, Mika Farella, Chrise Hedgese, Adama Hochschilda, Jana Kavana, Kathy Kellyové, Dava Marshe, Frances Fox Pivenové, Kathy Pollittové, Alixe Kates Shulmana a Cornella Westa. Podpisy lze dosud připojit. Prohlášení bude odesláno prezidentu Obamovi, ministryni zahraničí Clintonové a klíčovým členům Kongresu, stejně jako domácím a mezinárodním médiím.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
5890

Diskuse

Obsah vydání | 27. 5. 2011