Přeji poslancům vysoké platy

26. 5. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Musím se, nepopulisticky, přiznat, že přeji poslancům a senátorům vysoké platy, a klidně i těch 200 tisíc měsíčně, jak je uváděno ve zprávě níže. Když ale čtu o tom, jak poslanci a senátoři kvůli zisku podvádějí, a že jediný způsob, jak je od tohoto podvádění uchránit, je údajně vyplácení takové částky, je mi na blití. Co jsou to proboha za lidi?

Už chápu, že Vít Bárta mohl půjčovat ústavním činitelům, kteří jsou "v nouzi", neboť ti "z nouze" i kradou a podvádějí, byť mají několikrát vyšší plat než většina obyvatel této země, kteří se živí poctivou prací.

Naši poslanci a senátoři jsou amorální trubci.

Ale je třeba říci nejen to, že nestačí nepodvádět a nekrást, že odmítám milostivě platit poslance a senátory z peněz daňových poplatníků jenom za to, že se chovají aspoň trochu mravně a nepáchají zločiny (odměnou za nepáchání zločinů je beztrestnost, kdo naopak páchá zločiny, má být odsouzen a zavřen do vězení tak, jako se to týká všech obyčejných občanů - odměnou za mravné jednání je důvěryhodnost a veřejná ctihodnost), já dokonce za tak vysoký plat požaduji po poslancích a senátorech, aby museli, jeden každý, vykázat občanům výsledky své práce, převzít odpovědnost za vytvořené zákony, včetně těch vrácených Ústavním soudem.

Člověk je hoden mzdy za svou práci a práce zákonodárce, odpovědného za právní pořádek v tomto státě, je velmi zodpovědná a náročná, pokud se tedy bere opravdu vážně.

Poslance a senátory, kteří neumějí pracovat a jsou jenom stranicky do počtu, bych neplatil vůbec, stejně jako žádný obyčejný člověk není placen za to, že nedělá vůbec nic.

Poslance a senátory, kteří vytvářejí špatné zákony, vrácené Ústavním soudem, bych trestal odejmutím platu na několik měsíců a pokutou za poškozování českého právního systému. Ale proč takové úvahy chybí v médiích a ve veřejném povědomí? Protože tu v Česku vládne buď poklonkování nebo závist (nebo oboje najednou), veřejný zájem nehájí nikdo, dokonce ani samotná veřejnost.

Poslanci by rádi jednoduchý plat, nejméně 230 tisíc měsíčně

0
Vytisknout
12644

Diskuse

Obsah vydání | 27. 5. 2011