Prolhaná konzervativní ministryně vnitra konečně odstoupila

30. 4. 2018 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

Aktualizace: V neděli večer konečně prolhaná konzervativní ministryně vnitra Amber Ruddová ze své funkce odstoupila, poté , co 200 poslanců Dolní sněmovny podepsalo dopis, v němž ji obviňuje, že má absolutně amatérskou imigrační politiku.

Úroveň ministrů současné britské vlády je katastrofální: Amatérismus, zabedněnost, hloupost. Další ministryně se nyní stala obětí své vlastní nekompetentnosti a krutosti.

Nesmíme však zapomínat, že krutou politiku vůči imigrantům, která postihla i generaci Windrush, dlouholetých britských občanů především z Karibiku, vytvořila nynější britská premiérka Mayová. I ona by měla být potrestána.

Lhaní britské ministryně vnitra na kvadrát


Uprostřed skandálu týkajícího se systematického šikanování a nezákonných deportací přístěhovalců z Karibiku a ze zemí Britského společenství národů od čtyřicátých let dvacátého století z tzv. generace Windrush tvrdila britská konzervativní ministryně vnitra Amber Ruddová, že britské ministerstvo vnitra neuplatňovalo vysoké deportační kvóty vůči imigrantům, že žádné takové kvóty neexistují.

Když jí bylo dokázáno, že ministerstvo vnitra takové kvóty má, ministryně tvrdila, že o tom nevěděla. Když jí bylo dokázáno, že její osobní kancelář dostala dopis, v němž byla ministryně o kvótách informována, a autor dopisu se vychloubal, že jeho lidi na ministerstvu vnitra vynucování deportačních kvót dokonce překročili, Ruddová tvrdila, že ten dopis nečetla.

Nyní zveřejnil deník Guardian další exkluzivní materiál v této věci, dopis ministryně Ruddové premiérce Mayové z ledna 2017, v němž Ruddová informuje premiérku o "ambiciozním, ale realizovatelném" plánu zvýšení deportací na jejím ministerstvu o 10 procent.

Ministryně tedy lhala na kvadrát. Stále odmítá odstoupit.

Podrobnosti v angličtině ZDE



Novinář Robert Peston, ITV
: Tak, jak se ptá Guardian velmi rozumně, jak mohla Amber Ruddová nevědět o deportačních kvótách, vzhledem k tomu, že v lednu 2017 napsala Therese Mayové, že chce zvýšit deportace o 10 procent? O 10 procent čeho? Už to začíná být dost absurdní...

0
Vytisknout
8903

Diskuse

Obsah vydání | 2. 5. 2018