Donald Trump opět vychvaluje politika, který se zhlédl v Hitlerovi

15. 3. 2018

čas čtení 1 minuta

Americký prezident znovu zdůraznil, že by drogoví dealeři v USA měli být odsouzeni k trestu smrti.  Donald Trump se inspiruje zeměmi, jako jsou Čína, Singapur a Filipíny, kde se prodej a pašování drog trestá smrtí. Podle amerického prezidenta vrcholní političtí představitelé těchto států tento problém vyřešili tím, že drogové dealery nechali popravit. Trump opět vyjádřil svůj obdiv k filipínskému prezidentovi Rodrigovi Dutertemu, o kterém prohlásil, že v tomto ohledu odvedl „neuvěřitelnou práci“.

Mezinárodní trestní soud (ICC) přitom minulý měsíc zahájil předběžné vyšetřování týkající se zločinů proti lidskosti, jichž se měl filipínský prezident dopustit během své války proti drogám, kdy bezpečnostní síly usmrtily 8 tisíc Filipínců.        

Prezident Duterte se v roce 2016 přirovnal k Adolfu Hitlerovi. Duterte tehdy prohlásil, že pokud nacistický vůdce povraždil 3 miliony Židů, tak on může usmrtit 3 milionů lidí závislých na drogách.  

Trumpův postoj k drogové problematice ve Spojených státech kritizovala Widney Brown z organizace Drug Policy Aliance, jež zmínila Portugalsko jako zemi, kde se dokázali vypořádat s drogovou epidemií bez represivních opatření.

Více informací v angličtině ZDE  

0
Vytisknout
15658

Diskuse

Obsah vydání | 19. 3. 2018