PŘEČETLI JSME:

Štefan Švec: Ne a ne a nevnucuje!

19. 9. 2017

čas čtení 1 minuta



Perle české nezávislé žurnalistiky, Parlamentním listům, už rok a půl stagnuje počet čtenářů. A byla by škoda ochudit zbytek národa o tento nezkorumpovaný skvost. Proto se jeho majitel, král hracích automatů a dobroděj Ivo Valenta, rozhodl podpořit ho reklamní kampaní. Jsou to ty modrobílé billboardy, které tvrdí, že nám v Parlamentních listech nikdo nevnucuje, co si myslet.

Potěšen tím, že jsem konečně našel médium, které mě nechá udělat si vlastní názor, vyhledal jsem si tuhle v PL pár témat, která hýbou veřejnou debatou. Začal jsem, jak jinak, heslem migrace. Lednová zpráva o tom, jak nás na jaře zaplaví rekordní počet migrantů, se sice nenaplnila, ale jinak jsem opravdu rád, že mi nikdo nenutil, co si myslet.

Zbytek textů byl o tom, že je veřejnoprávní televize zaujatá nebo že hledá pro své natáčení děti, ale nesmějí být bílé, což rozčílilo Tomia Okamuru. Znovu mi nikdo nenutil, co si mám myslet, a bylo to krásné.

Celý zkoprnělý, jak mi nikdo nevnucuje, co si mám myslet, jsem se rozhodl zeptat PL na něco neutrálního, třeba na smysl života.

Kompletní článek ZDE

(Jinak doporučujeme i čtenářské reakce pod tím článkem na serveru Novinky. Ty mají zjevně vybranou čtenářskou obec. Stála by za psychologický rozbor a terapii. Avšak i tito lidé mají volební právo. Berme je vážně a mluvme s nimi. JČ)

0
Vytisknout
11301

Diskuse

Obsah vydání | 25. 9. 2017