Šéfové nejvýznamnějších britských firem zuří: Mayová po nich chce podpis pod stalinský dopis

6. 9. 2017

čas čtení 1 minuta





Úřad britské premiérky žádá šéfy největších britských firem, aby podepsali dopis, schvalující její přístup k brexitu. V dopise mají šéfové nejvýznamnější stovky britských firem (z indexu FTSE 100) chválit "strategii" britské vlády vůči brexitu a vyjádřit "důvěru v budoucnost globální Británie".

Zdroje v některých z největších britských firem konstatovaly, že "nevěří svým očím", že by se britská vláda pokoušela získat jejich podpisy pod takovýto dopis v době, kdy vládnoucí britská Konzervativní strana dává přednost šílené euroskeptické ideologii na úkor zájmům ekonomiky a podnikání.

Zuřivé odmítnutí tohoto dopisu mezi britskými podnikateli posílilo ve středu, kdy vyšlo najevo, že vláda Mayové plánuje zavést drastický policejní systém, který má bránit občanům EU v přístupu do Británie.

Jeden ředitel významné britské firmy zdůraznil: "V žádném případě bychom vzhledem k chaosu, jímž je nyní britské vyjednávání o brexitu", takovýhle dopis nemohli podepsat." Ředitelé britských firem jsou šokováni, že se někdo vůbec o něco takového snaží pokoušet. 

0
Vytisknout
7228

Diskuse

Obsah vydání | 8. 9. 2017