Nesahej mně na kvér!

1. 8. 2017 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Chovanec a Černochová by měli utvořit novou politickou formaci

Myslím, že mnoho by se v české politické scéně projasnilo, kdyby Jana Černochová a Milan Chovanec, jak jsem dnes viděl jejich společnou fotku na Facebooku, udělali spolu nějakou novou politickou formaci. Mohla by se jmenovat podle nápisu na tričku oné fotky: Nesahej mně na kvér!

Je to poměrně jasně definovaná politická priorita, kvůli níž míří Česká republika v současnosti do sporu se všemi ostatními státy EU. Pro tuto politickou prioritu ale lidé ve sněmovních volbách 2013 nehlasovali, nebyla tématem volební kampaně. Měla by se tedy na tomto základě vytvořit samostatná politická strana nebo hnutí a namodelovat podle své první priority také ostatní politická témata a s tímto programem na podzim kandidovat do Poslanecké sněmovny.

V politice je velmi důležité definovat priority a prakticky a jasně je dávat najevo. Např. pro běžnou pravici i levici jsou důležitá témata svoboda podnikání i sociální zajištění obyvatel, ale pravice má jako prioritu podnikání, levice sociální stát. Zatím ovšem žádná politická strana v českých dějinách neměla jako svou prioritu „Nesahej mně na kvér!“, ačkoli zjevně někteří politici – napříč stranami – jsou tímto tématem posedlí na nejvyšší míru.

Tito politici by neměli tříštit síly ve vzájemných žabomyších půtkách ohledně pro ně tak vedlejších věcí, jako je vzdělání, důchody, podnikatelské prostředí, rodinná politika, ale měli by se spojit a vysvětlit, jak „Nesahej mně na kvér!“ ve skutečnosti stačí k rostoucím mzdám a celkové prosperitě a bezpečnosti tohoto státu, takže kvůli kvéru stojí za to, postavit se proti všem těm zpozdilým státům EU.

Tak by se také uvidělo ve svobodných volbách, jakou politickou prioritou je tento pohled na svět pro občany ČR. A po volbách bychom nejspíše tyto fanatiky kvéru měli bezpečně mimo Sněmovnu, takže by už nemohli ovlivňovat tak klíčovou věc, jako je naše postavení v EU.

0
Vytisknout
12766

Diskuse

Obsah vydání | 7. 8. 2017