Sociální média zintenzivňují své úsilí proti extremistickému materiálu

27. 6. 2017

čas čtení 1 minuta




Facebook, YouTube, Twitter a Microsoft oznámily v pondělí, že ustavují globální pracovní skupinu, která bude společně usilovat o odstraňování extremistických a teroristických materiálů ze svých platforem.

V reakci na nátlak od vlád v Evropě i v USA po řadě extremistických útoků firmy uvedly, že budou sdílet technická řešení pro odstraňování teroristického materiálu, budou financovat výzkum jak bojovat proti nenávistnému materiálu na internetu a budou těsněji spolupracovat s experty na terorismus.




Minulý týden požadovali šéfové evropských států, aby technologické firmy vytvořily průmyslové fórum a vyvinuly novou technologii a nástroje pro automatickou detekci a odstraňování extremistického materiálu.

Je možné, že budou v tomto smyslu schváleny zákony zakazující nenávistný materiál po celé Evropské unii, i když zatím jen Německu navrhuje zákon, který by pokutoval sociální sítě až částkou 50 milionů euro, pokud neodstraní dostatečně rychle nenávistný materiál. Dolní komora německého parlamentu má o tomto zákoně hlasovat tento týden.

Firmy chtějí zlepšit svou technickou práci, například databázi, vytvořenou v prosinci, která sdílí unikátní digitální identifikaci, kterou automaticky připisuje videozáběrům a fotografiím s extremistickým obsahem.

Podrobnosti v angličtině ZDE


0
Vytisknout
10252

Diskuse

Obsah vydání | 29. 6. 2017