Splácíte energetické firmě Armex Energy svůj dluh? Nevadí, bude vás stejně drsně pokutovat

27. 8. 2015 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Čtenáři pamatují na invalidu důchodce Jana Posoldu ze Zlína, jemuž před časem finančně pomohli v jeho nezáviděníhodné situaci. Úřady mu konečně přiznaly určitý příspěvek na péči, takže jeho situace je víceméně stabilizována.

Pan Posolda splácí své dluhy, energetické firmě Armex Energy splácí 2 000 Kč měsíčně, aby dluh umořil. Firmě to však nestačí - požaduje, aby dlužné zálohy důchodce uhradil do 10 dnů, jinak mu bude firma účtovat úroky a za každou další upomínku ve výši 200 Kč. "Tento dluh pochází z doby, kdy jsem neměl peníze na placení SIPA," vysvětluje Jan Posolda.

V civilizovaných zemích existuje zákon, který brání úžerským firmám takto terorizovat zákazníky, pokud dluh splácejí. Proč ne v České republice?

Pan Posolda píše:

"V příloze Vám zasílám dokument od ArmexEnergy dodavatele plynu. Vyhrožují, že když nezaplatím do deseti dnů, tak za každou upomínku budou účtovat 200 Kč. Přitom jsem dal trvalý příkaz a každý měsíc splácím 2 000 Kč. a snažím se tak dlužnou částku umořit. No, nějak to dopadne."

Existuje tady možnost, že by čtenáři Britských listů mohli z této situace panu Posoldovi znovu pomoci. Dluh 13 464 Kč není velká částka. Pokud by tak chtěli učinit, prosíme přispějte na účet Britských listů v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500 s variabilním symbolem 2615.

Děkujeme



0
Vytisknout
8300

Diskuse

Obsah vydání | 31. 8. 2015