Počkejte, nejsou čeští islamofobní křiklouni tak trochu jako ti "muslimští" extremisté?

9. 1. 2015 / Jan Čulík

čas čtení 7 minut

Zuřivý rasismus v českých médiích

"Odpravili vlastního. Vzdávající se policista, kterého dorazili na zemi, byl muslim" píší naprosto neuvěřitelně rasisticky Novinky.cz, které nedokážou pochopit, že člověk je člověk, a že je obscénní dělit lidi na Čechy, Rusy, Romy nebo Araby, nebo je kategorizovat podle náboženství. Teď právě kulminuje onen dlouholetý rasismus českého tisku, kdy novináři psali "Rom ukradl kolo" "Ukrajinec se opil" a bezdůvodně, jen z rasistických kategorizačních důvodů, zdůrazňovali u každého pachatele jeho trestného činu jeho etnicitu, národnost anebo náboženskou příslušnost.

Středeční masakr v Paříži spáchali dva nebo tři vyšinutí jedinci. S islámem to nemá nic společného. Byli to prostě lidi, zločinci, šílenci. Jimi zastřelený policista byl člověk. Co to, proboha, je za obscénnost, když Novinky píší "Odpravili vlastního". CO PROBOHA MĚL TEN POLICISTA SPOLEČNÉHO S TĚMI ZLOČINCI?

Česká média propadají periodicky normalizačním hysterickým kampaním a zdá se, že se to neustále zhoršuje. Lidi pak reagují jako blázni. Toto jsme si přečetli na Facebooku:

"V MHD jsem se vmísil do živelného hovoru dvou dam, trumfovaly se v tvrzeních, jak 'muslimáci neumí číst ani psát' nebo 'ta arabská verbež nikdy nic nevymyslela, uměj jenom vraždit', informací, že arabská (muslimská) kultura pomohla Evropě zachovat antickou vzdělanost...a víc už jsem nestihl, na obličeji mi přistál flusanec s výkřikem 'Sluníčkovej hajzle!'".

Už opravdu patologickými psychickými postupy postižený pan Doležal navrhuje v Reflexu, že se islám musí zakázat. Dokonce i Michal Kroh se na Facebooku vyjádřil, že "muslimové si musejí udělat pořádek". Muslimové si, pane Krohu, nic dělat nemusejí, píšete - stejně jako všichni islamofobní hysterici v dnešní České republice, jako by se lidé dělili na kategorie - "My a Oni".

Znamená to tedy, protože jsem Čech, že nesu plnou odpovědnost za rozkradení československého státního majetku po roce 1989, protože ho rozkradli taky Češi a měli se mnou společnou národnost, takže to zakládá mou vinu?

Jsou katolíci vinni pedofilií katolických kněží, vražděním Irské republikánské armády v Severním Irsku a mučením, které páchala inkvizice? Podle dnešních českých mediálních "expertů" zjevně ano.

Jinak nechápu, kde se v českých médiích bere ta protiislámská zuřivost, když v Česku skoro žádní muslimové nežijí a žádní Češi žádné muslimy neznají. Že by to bylo právě proto?

V minulých dnech byla zveřejněna statistika, podle níž se rasistickyu vůči Romům projevují jen ti Češi, kteří nikdy nepřijdou s žádným Romem do osobního kontaktu. Češi, kteří s Romy do osobního kontaktu přijdou, se vůči Romům rasisticky nechovají. Že by to byl stejný syndrom?

Naštěstí, jako vždycky, nebude Česká republika ve věci muslimů či "zakazování islámu" nijak rozhodovat. Takže všechno je to jen bouře ve sklenici vody, kdy se zakomplexovaní jedinci, bez znalostí muslimů, bezdůvodně utvrzují jen sami pro sebe ve své nadřazenosti a civilizovanosti, aniž by si uvědomovali, že se chovají jako nejhorší a nejnesnášenlivější rasisté.

A na závěr ještě dvě věci. Historička Muriel Blaivová (Francouzka) napsala na Facebooku toto:

1. "Časopis Charlie Hebdo měl podstatné finanční potíže a byl na pokraji bankrotu. Reprezentoval názory jen naprosto okrajové skupiny lidí ve Francii. Bez této nechtěné publicity by pravděpodobně časopis Charlie Hebdo nepřežil do konce roku 2015. Minulý týden se toho časopisu prodalo jen 16 000 výtisků. Příští týden, v důsledku tohoto krvavého útoku, plánuje redakce vytisknout - a jistě se to prodá - milion výtisků. Dostanou teď obrovskou finanční dotaci od státu a tisíce nebo desetitisíce lidí si ten časopis předplatí. Díky, teroristé."

Josef Brož k tomu napsal na Facebooku:

"Faktem je, že Charlie Hebdo byla vždy kontroverzní tribuna libertariánů, ale i extrémních názorů, často (podle mnohých i rasistických) hraničících s názory Národní fronty." Josef Brož o tom napsal před časem tento zajímavý a informativní článek.

2. Aniž bychom omlouval či toleroval vraždění, rád bych poukázal na to, že každá společnost má svá tabuová témata, která nezesměšňuje. Když naposledy vznikla kontroverze kolem dánského časopisu Jyllands-Posten, který otiskl karikatury proroka Mohammeda, otázali se v britské televizi šéfredaktora jednoho velkého německého deníku, zda by jeho list publikoval v Německu kreslené vtipy, které by si dělaly legraci z toho, jak jsou židi spalováni v krematoriích v koncentračních táborech. Odpovědí bylo šokované mlčení. Samozřejmě, že by v Německu žádné noviny takový kreslený vtip nevydaly.

Různé kultury mají různá tabu. A zrovna Češi by to mohli vědět, kteří jsou obětí nesčetných historických mýtů o dokonalosti českého národa a různých českých národních osobností. Představte si, kdyby časopis Charlie Hebdo systematicky publikoval zesměšňující karikatury částí českého národa stále zbožňovaného Václava Havla, nebo poukazoval na to, že Tomáš Garrigue Masaryk byl podvodník a manipulátor. Víte, proč se za první republiky používal termín čechoslovakismus? Dneska jsem se to znovu dočetl v jedné mezinárodní historické publikaci. Kdyby TGM nesloučil Čechy a Slováky do jediného "československého" národa, ukázalo by se, že Němci nejsou v meziválečném Československu žádnou menšinou, ale druhou největší etnickou většinou v zemi. Čechů bylo v zemi 52 procent, Slováků 16 procent a Němců 22 procent. Tak Masaryk Čechy a Slováky podvodně sloučil v "Čechoslováky" a vytvořil umělou kategorii "československých" občanů, jichž tak bylo 67 procent. Vyšachoval tím Němce. Bylo to sprosté.

A když někdo začne tyto skutečnosti kritizovat nebo zesměšňovat - pokud nyní všichni bojujeme za neomezenou svobodu slova, tak by to přece mělo být povoleno - dočká se z české strany hysterického řvaní a systematických pokusů o tzv. character assasination - pokusů daného kritika osobně zdiskreditovat, a to globálně.

A tihle lidé nyní v ČR křiči, že by časopisy jako Charlie Hebdo měly mít právo zesměšňovat cokoliv, co je jiným svaté? Dobře, třeba měly, ale ať tito Češi nejprve odstraní břevno v oku svém. Protože jinak, obávám se, jednají hodně podobně jako ti vražední džihádisté. Plíživá diskreditace prostřednictvím po straně šířených drbů možná není tak strašlivá jako fyzické masakrování, ale dost strašlivá je.

Takže, milí čeští islamofobové, raději bych, být vámi, poněkud mlčel.

Možná, by se, pane Doležale, mělo české šovinistické lpění na národních mýtech taky zakázat. :)

0
Vytisknout
14884

Diskuse

Obsah vydání | 13. 1. 2015