Co se dnes odehrává v českých médiích, je pro mě neúnosné

10. 1. 2015

čas čtení 1 minuta

dnes jsem si přečetla v Aktuálně.cz pouhý titulek k video rozhovoru s českým karikaturistou: "Chybí mi demonstrace muslimů proti útoku ". To mi stačilo, nemám chuť si to pustit, píše Alena Zbořilová. Už nemám chuť číst české weby, diskuse pod články jsou pro mě fyzicky nepříjemné, články samotné nejsou o nic lepší. Požadoval někdy po Češích, aby demonstrovali svůj nesouhlas s kriminální činy jiných Čechů? Mají křesťané demonstrovat svůj odstup k činům fanatických bláznů, kteří si za záminku svých činů berou jejich náboženství? Mám já bezvěrec demonstrovat pokaždé, ze nesouhlasím s činem narušeného bezvěrce?

Nepochybuji o tom, že mezi Francouzi na demonstracích byli křesťané, muslimové, židé, hinduisté a ateisté, ale to je Čechům zjevně málo. Znechucení mě provází už dlouho, mám odejít do jiné země? Vím, že všude jsou problémy, ale jsou lidé všude tak omezení vlastním dvorkem? Nejraději bych demonstrovala svůj odpor proti vnímání světa v české kotlině. Chybí nám vzdělání, rozhled, samostatné myšlení? Stálé hledání obětních beránků za vlastní chyby a strachy už mě unavuje, zejména když se na tom podílí média, včetně veřejnoprávnich.

A ke svobodě projevu: je to něco jako zlatý býček, modlíme se k tomu, obětujeme, ale nevíme, co si pod tím vlastně představit. Nejsem toho názoru, že to znamená, že zveřejním cokoli, co mě napadne.

Omlouvám se za tento výlev, ale to se odehrává nyní v českých médiích, je už pro mě neúnosné.

0
Vytisknout
9311

Diskuse

Obsah vydání | 13. 1. 2015