Jana Posoldu zřejmě systém navzdory nedávné pomoci čtenářů BL přece jen zlikviduje

10. 6. 2014

čas čtení 2 minuty

Jan Posolda je po infarktu.

Je to jeden z mnohých důchodců v České republice, na jejichž existenčním zničení - bez zájmu státních orgánů - si úvěrové firmy v ČR založily svůj byznys. Samozřejmě, že v civilizované společnosti musí být úvěrové bankovnictví regulováno a finanční podnik nesmí poskytnout půjčku občanovi, který žije v takových poměrech, že ji nikdy nemůže splatit. Čtenáři Britských listů již jednou panu Posoldovi finančně pomohli, uhrazení nejvyššího dluhu u firmy Cetelem však nepomohlo. Kolik je takových obětí dluhového průmyslu v České republice?

Co s tím? (JČ)

(Kdyby panu Posoldovi čtenáři chtěli znovu finančně pomoci, použijte prosím účtu Britských listů v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500 a variabilního symbolu 5555. Děkujeme.)

Vážený pane šéfredaktore,

Již po druhé jsem obdržel usnesení Úřadu práce-kontaktní pracoviště Zlín ve kterém mě bylo sděleno, že mám nárok na průkaz zdravotně postiženého ZT.

Již jednou jsem se proti stejnému rozhodnutí odvolával, s tím, že mě manželka musí všude doprovázet a žádal jsem o průkaz ZTP-P.

Manželka mně také musí zajišťovat všechny základní životní potřeby, umývání, jídlo, praní ložního i osobního prádla,prostě vše co jsem si před nemocí zajišťoval sám.

Posudkové komisi to nestačí, ona prostě se rozhodne a proti této byrokracii nemáte žádnou možnost obrany. Přitom vás do současné doby ani nezná.

Nedostal jsem ani žádný jiný sociální příspěvek.

Zato jsem dostal další upozornění od F.CETELEM na zaplacení 3 000 do 10.6.2014.Této firmě jsem již zaplatil více jak polovinu dlužné částky, to bylo ovšem použito na úroky a placení penále, zatímco dlužná částka zůstává skoro stejná.

Takže přes veškerou pomoc od čtenářů Britských listů jsem pořád tam, kde jsem byl.

Snažím se sehnat nějakou půjčku, kterou bych mohl zaplatit dlužné pohledávky a pak splácel pouze jednu položku, ale jsem pro všechny příliš starý.

Přes veškerou snahu jsem žádné řešení ještě neobjevil.

Posolda Jan

Zlín

0
Vytisknout
8963

Diskuse

Obsah vydání | 12. 6. 2014