Politika se v Anglii před volbami propadá do absurdity

21. 5. 2014

čas čtení 1 minuta



Voliči se odklánějí od labouristů a konzervativců za to, že jejich čelní politikové kritizovali Faragea jako rasistu

Z průzkumů veřejného mínění vyplývá, že útoky labouristů a konzervativců na šéfa extremně pravicové strany UKIP Nigela Farage jako na rasistu vedly k poklesu popularity těchto dvou stran, protože voliči Farage za rasistu nepovažují a předvolební kritiku od soupeřících establishmentových stran považují za účelovou.

Zejména Labouristická strana trpí v posledních předvolebních dnech vážnými vnitřními rozpory ohledně toho, jak ostře proti Farageovi vystupovat.Šéf Labouristické strany Ed Miliband se záměrně vyhnul tomu, aby Farage nazval rasistou.

Hádka ohledně toho, zda je strana UKIP rasistická, nebo ne, překypěla v úterý do londýnských ulic, kde Farage raději nepřišel na pouliční festival ve čtvrti Croydon poté, to tam vznikly na ulici drsné hádky. Ukázalo se, že černošští členové najaté hudební skupiny, která měla hrát pro UKIP, vůbec nevěděli, že je najala UKIP. Marlon Hibbert, 22, jehož rodiče pocházejí z Jamajky, se vyjádřil, že podle jeho názoru je UKIP rasistická strana a vadilo mu, že pro ni mají hrát. Hudebníci předčasně odešli.

Hlavní černošský aktivista strany UKIP Winston McKenzie při tom na místě megafonem vyřvával, že je nadšeným stoupencem strany UKIP. Přerušili ho ale dvě demonstrantky, které tvrdily, že jsou z Rumunska, obvinily UKIP, že je to nacistická strana a nesly transparent s nápisem "Nigel Farage, rasistická svoloč".

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
9749

Diskuse

Obsah vydání | 23. 5. 2014