Tumáš nálepku!

27. 11. 2013

čas čtení 1 minuta

Opravdu kratičký příspěvek k článku ,,Nalejme si čistého vína, levičáci". Jako iniciativa Ne základnám se vyjadřujeme k řadě tématům, obracíme se na premiéra, úřad vlády, politiky, Transparency International, Státní pozemkový úřad a vedeme válku s ČT. píše Václav Novotný.

Jediným způsobem, protože mediální prostor pro inicativy je prakticky nulový, je, oslovovat všechny jmenované subjekty písemnou formou. Ty obsajují výzvy, návrhy řešení s požadavky. V optice zmíněného článku trpíme sebechválou a sebeklamem. Vždyť se nám povedlo prosadit minimum, pokud za minimum považujeme i stažení smlouvy o vybudování cizí vojenské základny v Brdech. Máme v iniciativě odlišný názor od závěrů, ke kterým došel autor výše zmíněného článku. Proč je podáváme s vědomím, že se nám nepodaří prosadit návrhy, náměty a požadavky v tomto mocenském systému namířeném proti zdravému rozumu lidí? Vysvětlíme: i s rizikem, že budeme obviněni z alibismu a dalších ismů, protože nálepkování /použitím vlastní představy/ je běžné.

Děláme to proto, že na to máme právo. Nevyjadřujeme se k právu na existenci v jakékoliv podobě u někoho jiného. Není naším cílem obsáhnout všechna témata a dění ve společnosti, ale reagovat na témata ,ve kterých jsme orientováni a považujeme je za podstatná. Nezájem, lhostejnost, nečinnost a tím i určitou zodpovědnost za vývoj věcí budoucích, nám nikdo nebude moc vytknout . Rovnou odmítáme pozici samoschvály a sebeklamu.

0
Vytisknout
9388

Diskuse

Obsah vydání | 29. 11. 2013