Blahoslavení chudí duchem aneb volím komunisty

14. 8. 2012

čas čtení 2 minuty

Mám jen krátkou poznámku k hořekování pana Tůmy a jeho naivnímu pohledu na Komunistickou stranu Čech a Moravy, píše Jan Neuman. Nebudu lacině používat hesla o minulém zločinném komunistickém režimu (o kterém si myslím, že byl sice do jisté míry zločinný, ale v zásadě stejný jako systémy kdekoliv jinde v rozvojovém světě).

Spíše bych chtěl poukázat na to, že ač se komunistická strana tváří jako něco jiné než strany ostatní, již 20 let participuje na současném systému, a to zejména na komunální úrovni.

Komunističtí představitelé vládnou v mnoha obcích po celém Česku a velice dobře umí stávající systém využívat a podporovat ho.

V mnoha obcích jsou komunisté v koalici s (rádoby)pravicovými stranami, jako je ODS či TOP09.

Na pražském magistrátu dlouhodobě komunističtí zastupitelé mlčky za prebendy (posty) podporovali koalici ODS-ČSSD v jejich systematickém tunelování obecních prostředků a na radnicích mnoha městských částí komunisté přímo podporují mafiánskou část ODS v její snaze se udržet u moci. ZDE ZDE

Systém vlivu pomocí úplatků a placení svých zastupitelů se mafie naučila právě za komunistického režimu, naprostá většina vlivných kmotrů má své kořeny v šedé ekonomické zóně z dob minulého režimu a používá naprosto identické prostředky jako vekslácká elita reálného komunismu. Je naivní si myslet, že KSČM je něco jiného než ODS či ČSSD a to v dobrém i špatném. Spíše je díky zkostnatění ještě o něco horší než současné velké strany, neboť většina vlivných představitelů je zřejmě mentálně zakonzervovaná v minulosti, viz vzývání severokorejského režimu apod. Hezká analýza KSČM je ZDE

Takže očekávat nápravu od strany, která zatím v zásadě ani neprošla reformou je opravdu hodně naivní.

0
Vytisknout
10195

Diskuse

Obsah vydání | 14. 8. 2012