Ve středu se do Británie asi nedostanete

25. 11. 2011

čas čtení 1 minuta

Zaměstnanci i střední manažeři britského imigračního úřady UK Border Agency se vzbouřili proti nesympatické a nekompetentní konzervativní ministryni vnitra Terese Mayové. Odmítli provádět pasovou kontrolu ve středu 30. listopadu, kdy v Británii proběhne generální stávka, zorganizovaná odbory. Britská vláda se nyní zoufale snaží najít nějaké státní úředníky, kteří by ve středu 30. listopadu prováděli pasovou kontrolu. Nabídla bývalým zaměstnancům UK Border Agency, že jim za jediný den práce zaplatí 450 liber (13500 Kč), trojnásobek normálního platu pasových úředníků.

Mark Serwotka, generální tajemník odborového svazu veřejných služeb Public Services Union, konstatoval: "Je ostudné, že se snaží podplatit lidi, kterým donedávna tvrdili, že už je nepotřebují."

Imigrační úřad UK Border Agency se vzbouřil, protože podle názoru jejich zaměstnanců se ministryně vnitra Mayová zachovala neférově k třem vedoucím pracovníkům tohoto úřadu, včetně Brodieho Clarka, bývalého ředitele této instituce, který byl nucen rezignovat v důsledku nedávné kontroverze o změkčení imigračních kontrol. Mayová z nich obvinila Clarka, ten ale dokazoval, že jen plnil předpisy, které byly nařízené ministerstvem vnitra už léta.

Očekává se, že v britských přístavech a na letištích budou u pasové kontroly ve středu 30. listopadu obrovské fronty.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8285

Diskuse

Obsah vydání | 25. 11. 2011