BRITÁNIE:

Liberálnědemokratický ministr pro podnikání zablokoval snahy zrušit zákon zabraňující neférovému propouštění

27. 10. 2011

čas čtení 1 minuta

Plány, které prosazoval hlavní stratég konzervativního premiéra Davida Camerona Steve Hilton na zrušení zákona zabraňujícímu neférovému propouštění zaměstnanců, odmítl liberálnědemokratický ministr pro podnikání Vince Cable. Charakterizoval je jako "zbytečné a nepodložené žádným důkazovým materiálem. Je nepravděpodobné, že by zvýšily flexibilitu pracovního trhu".

Poradce liberálnědemokratického náměstka premiéra Norman Lambg charakterizoval konzervativní plány na zrušení zákona proti neférovému propouštění jako "šílenství".

Konzervativní ministři však už oznámili, že omezí platnost zákona proti neférovému propouštění pouze na zaměstnance, kteří pracovali pro téhož zaměstnavatele nejméně dva roky.

Vince Cable a jeho liberálnědemokratický náměstek pro zaměstnanost, Ed Davey, čelí dlouhodobému boji s vládními konzervativci, kteří se snaží zúžit agentu pro podporu zaměstnanosti na odstraňování restriktivních zákonů o zaměstnanosti. Konzervativci připravují i omezení zákona o bezpečnosti práce a o nemocenské.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
4454

Diskuse

Obsah vydání | 27. 10. 2011