Berlusconi nechal zkonfiskovat i fotografie nahého Topolánka

1. 6. 2009

Italský premiér Silvio Berlusconi zablokoval vydání potenciálně kompromitujících fotografií mladých dívek v bikni i nahoře bez v jeho vile na Sardinii.

Policie zkonfiskovala stovky fotografií, na nichž je podle britského deníku Times prý i nahý Mirek Topolánek. Berlusconi si stěžoval, že jde o porušení soukromí.

List Corriere della Sera však připomíná, že zákaz publikovat tyto fotografie platí jen pro Itálii, nikoliv pro jiné země.

Některé tyto fotografie byly pořízeny na Silvestra, kdy byla mezi hosty Noemi Letizia, 18. Veronica Lario, Berlusconiho manželka, oznámila už více než před měsícem, že se s Berlusconim rozvede, částečně proto, že "nemůže zůstávat s mužem, který obcuje s nezletilými dívkami".

Prokurátoři v Římě nařídili konfiskaci 200 - 300 fotografií, které pořídil fotograf ze Sardinie Antonello Zappadu před Villou Certosa na pobřeží Smeralda. Zappadu sdělil místním médiím, že fotografie byly pořízeny v letech 2007 a 2008 a lze je rozdělit do tří kategorií.

V první kategorii, na níž jsou vyfotografováni hosti ve Vile Certosa, jsou některé tváře zamlženy, "protože se mi zdálo, že někteří přítomní jsou nezletilí." Na druhé sérii fotografií jsou hosté, kteří přiletěli vojenským letadlem, některé ženy v bikini a některé nahoře bez, ve venkovském klubu.

Berlusconiho právníci úspěšně požádali o soudní blokaci těchto fotografií, poté, co je Zappadu údajně nabídl tisku za 1,5 milionů euro. Fotograf v sobotu předal CD s fotografiemi policii.

Berlusconi tvrdí, že fotografie jsou nevinné. Prý jsou na nich lidé "vyfotografovaní v absolutním soukromí, kdy se chovali naprosto legálně."

Berlusconiho právník Niccolò Ghedini tvrdí, že fotografie, pořízené silným teleobjektivem, jsou hrubým porušením soukromí. Nejméně na jedném fotografii je nahý Mirek Topolánek na zahradě během jeho loňské návštěvy na Sardinii s rodinou. Právník dodal: "Nejsou tam žádné nezletilé dívky, pokud nepočítáte Topolánkovy děti."

Gino Flaminio, bývalý přítel Letizie, uvedl, že si nemyslí, že Letizie s Berlusconim souložila. Uvedl, že se milionář seznámil s Letizií z vlastní iniciativy, když byla jeho přítelkyní, čímž protiřečil Berlusconiho tvrzení, že je Letizie jeho dávná rodinná přítelkyně.

Franco Frattini, italský ministr zahraničí, také odmítl pověsti, že má premiér Berlusconi poměr s Letizií, avšak dodal, že na pohlavním styku s dívkami nad 14 let není v zásadě nic špatného.

Zdroj: ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 29.5. 2009