Nebezpečnost sociálních sítí

29. 5. 2009

Dobrý den, chci reagovat na článek Petra Valenty "Občanská společnost v éře sociálních sítí", píše Jan Čejka.

Fenomén sociálních sítí je do určité míry i fenoménem nebezpečným, protože je relativně jednoduché jejich uživatele manipulovat. Své o tom určitě vědí různí PR manageři nebo pracovníci reklamních agentur. Myslím, že mnohem lepším příkladem demokratického vyjadřování politických názorů v současnosti je iniciativa Ne základnám, která dokáže umě využívat jak tradičních médií typu infostánky, besedy, demonstrace, tak i internetu. Právě pestrost informačních zdrojů a komunikačních kanálů, které Iniciativa využívá dělá, hnutí proti vojenským základnám silným. Internet je potřeba umět používat funkčně, stejně tak jako i jiné zdroje informací.

To, že někdo umí abecedu, ještě nemusí znamenat, že umí číst. Ostatně přes internetové diskuse si domlouvají rvačky i fotbalový chuligáni.

PS: Vztek mladé generace na Paroubka chápu, ale ta mládež má pouze vstek a necí co chce. To, že přestala číst knihy a raději chatuje na netu, je už hodně vidět. Myslím, že mlácení sedících důchodců o inteligenci minimálně některých nesvědčí.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 29.5. 2009