OSN vyzývá Českou republiku k boji se Zemanem

13. 11. 2017 / Karel Dolejší

čas čtení 3 minuty
OSN vyzvala ČR k boji proti rasismu a islamofobii ZDE. Na pulty českých knihkupectví ale v rámci "předvolební nekampaně" přichází kniha Miloše Zemana "Dokážeme si vládnout sami" ZDE. Rozhovory s prezidentem vedli bývalý redaktor Haló novin Jiří Ovčáček a exčlen extrémistické Národní strany Radim Panenka. Předmluvu napsala budoucí ministryně obrany Karla Šlechtová z ANO. Ta v jinak ničím pozoruhodném podlézavém textu rehabilituje výraz "vůdce", jenž má v českém prostředí od roku 1933 nacistické konotace.

 



Islamofobií je Miloš Zeman proslulý, ale ani v rasismu už nijak nezaostává ZDE ZDE.

Politická rétorika prezidenta je postavena na neustálém vyhledávání dalších a dalších údajných nepřátel "utlačované a ukřivděné většiny", kterou shání do houfu tím, že ukazuje prstem na objekty jím schválené nenávisti.

Důvodů k podivnému postupu je řada. Za prvé je taková politika nesmírně jednoduchá. Nemusíte dokázat v praxi vůbec nic, jen systematicky kanalizujete tekutý hněv a demontujete další a další prvky politické kultury demokratického právního státu. Stačí obviňovat, nadávat, porušovat tabu, zesměšňovat a shazovat.

Za druhé se tak skvěle systematicky odvádí pozornost od faktu, na jakou "rozvojovou" trajektorii směřující ke koloniálnímu postavení Klaus se Zemanem Českou republiku navedli, a že se po ní sesouváme níž a níž. Přečtěte si článek o srbských textilkách ZDE pozorně. Zachycuje dynamiku, které dříve nebo později podlehne česká subdodavatelská ekonomika, pokud dojdou sluchu názory systematicky opakované Zemanem, že potřebujeme omezit vzdělání a podpořit učební obory. Jestli to uděláme, i naším osudem se nakonec stane konkurence o investice do sweatshopů se Srbskem či Albánií. Budeme se předhánět, který stát více zadotuje a uleví firmám obcházejícím i ustanovení o minimální mzdě.

Lidé by se měli bát propadu České republiky mezi rozvojové země, kterému Zeman ze všech notně chabých sil stále napomáhá, nebo jeho ruských přátel posouvajících pomalu na důležitá místa své lidi. Místo toho se Češi děsí imaginární invaze muslimů a z vlastní bídy viní Romy. No řekněte, neumí to nejvyšší ústavní ničitel zařídit naprosto skvěle? Zatímco vypouští argumentační mlhu, s ním spojené Lukoily, Kellnerové a alianční Agroferty táhnou Českou republiku do rozvojového světa - a ohromně na tom vydělávají.

OSN to neříká výslovně, ale de facto vyzvala ČR k boji s Milošem Zemanem. A tento boj není namístě proto, že ho prosazuje renomovaná mezinárodní organizace. Nikoliv. Je především věcí sebezáchovy před zaslepujícími stádními instinkty, jimž Češi podléhají za cenu ztráty jakýchkoliv snesitelných perspektiv.

1
Vytisknout
17244

Diskuse

Obsah vydání | 16. 11. 2017