Východní Aleppo: Děti a ženy v ulicích křičí strachem

12. 12. 2016

čas čtení 2 minuty

Vážné varování, upozorňuje Jan Čulík. Víme, že si mnozí Češi myslí, že tohle se jich netýká, a konec konců nejde o "bělochy", tak co... Jenže to, co se děje dnes v Sýrii, znamená, že až se bude bojovat na českém území, budou vražděni civilisté, ženy a děti úplně stejným způsobem a svět nehne prstem. Myslíte snad, že někomu záleží na nějaké České republice a že se lidé na Západě nepostaví vůči ní stejně rasisticky, jako se Češi dnes stavějí vůči Syřanům? Ve vlastním zájmu se v této věci měli Češi chovat úplně jinak.

Alex Thomson, Channel 4 News: OSN (bezmocná jednat) konstatuje, že 40 lékařů, 70 zdravotních sester, 300 raněných lidí a 500 dětí potřebuje naléhavě evakuaci.

Alex Thomson, Channel 4 News: "USA, EU, OSN byly zase odsunuty stranou, poníženy a nejsou schopny ovlivnit průběh války v Sýrii Po "bombardování jako za soudného dne" jsou Asadovy jednotky těsně před ovládnutím celého východního Aleppa

Jednotky loajální Bašaru Asadovi jsou těsně před ovládnutím celého východního Aleppa. Před nimi prchají tisíce civilistů. Ofenzívu jednotek loajálních vůči Asadovi podporuje dosud nejintenzivnější bombardování za celou dobu syrské války, dělostřelecká palba a letecké údery.

"Svobodný svět sleduje masakrování v přímém přenosu," napsal jeden místní občan.

"Lidi jsou pohřbeni pod troskami a nikdo je nemůže zachránit," svědčil Hamado, učitel v obklíčených čtvrtích. "Někteří lidé jsou zranění na ulicích a nikdo jim nemůže pomoci. Děti a ženy v ulicích křičí strachem."

0
Vytisknout
6976

Diskuse

Obsah vydání | 14. 12. 2016