"Do náruče" Parlamentních listů mě vehnala hlavně novinářská mizérie "oficiálních médií"

25. 10. 2016

čas čtení 1 minuta

Právě jsem zhlédnul rozhovor "Jak získávají podřadná manipulativní média důvěru veřejnosti" a rád bych se také podělil o svůj názor, píše čtenář Britských listů. Co se týče mé osoby, tak mě "do náruče" Parlamentních listů vehnala hlavně novinářská mizérie "oficiálních médií".

 


Zvláště v době prezidentských voleb jsem začal vnímat hodně silně, že se "vyváženost" už ani nepředstírá. Jestliže mi "novináři" vysvětlují, že jsem vlastně blbec (či dnes už rovnou "agent Kremlu"), pokud spatřuji nesrovnalosti, lze se těžko divit, když hledám jiné zdroje informací.

Navíc, ačkoliv s angličtinou nemám problém, přece jenom je mnohem jednodušší stravovat informace z českých médií a pouze spíše namátkou ověřovat vůči více zdrojům, jestli dochází ke shodě. PL vypadaly ze začátku poměrně zajímavě, ale bohužel musím přiznat, že teď už mi dění na nich připadá spíše bizarní. A četnost slova "zásadní" je vysloveně obtěžující (Nicméně třeba takovou Terezu Spencerovou si vždy rád přečtu).

Každopádně nejlepší způsob, jak proti podobným stránkám bojovat, je dle mého soudu dělat prostě a jednoduše kvalitní novinařinu. Může sice chvíli trvat, než lidem začnou docházet rozdíly, ale právě toto poznávání je zároveň důležitá součást demokracie. A není dobře ho lidem nedej bože odpírat cenzurou či zákazy.

 

0
9630

Diskuse

Obsah vydání | 26. 10. 2016