Vraždění žen v Itálii donutilo italskou vládu vyhlásit krizi ohledně násilí vůči ženám

11. 8. 2016

čas čtení 1 minuta

Do rasistických českých médií se to nedostane, neboť toto násilí vůči ženám nepáchají uprchlíci, ale Evropané.

Brutální vraždy tří žen v Itálii, k nimž došlo během jediného týdne - jedna žena byla upálena - donutily italskou vládu, aby zahájila krizové rozhovory o tom, jak v Itálii zabránit násilí vůči ženám.

Vláda nyní poskytla 12 milionů euro pro plán na boj proti násilí vůči ženám. Dalších 13 milionů euro bude použito na boj proti obchodu s bílým masem.

Příští měsíc se bude konat mimořádné zasedání italské vlády, na němž se bude jednat o tom, jak přesně budou tyto peníze použity.

V Toskánsku si stovky demonstrantů oblékly červené šaty a požadovaly v sobotu akci na paměť Vanii Vannucchi, šestačtyřicetileté matky dvou dětí a zdravotní sestry z města Lucca, kterou v úterý zaživa upálil její partner.

"Musíme se naučit říci ne nenávisti," zdůraznil na pohřbu Vannucchiové arcibiskup z Luccy.

Den poté, co kolega, který s Vannucchiovou chodil, ji polil zápalnou hořlavinou a podpálil, ubodal v Campanii devětapadesátiletou Rosarii Lentini její manžel, který se pak šel udat na policii ještě se zakrvaveným vražedným nástrojem v rukou.

V pátek byla nalezena mrtvola sedmačtyřicetileté Barbary Fontanové s více než třiceti bodnými ranami v hotelu nedaleko Bologni. Vyšetřovatelé konstatovali, že Fontanová byla zavražděna při sadistickém rituálu.

Osoby podezřelé ze všech těchto tří vražd byly zatčeny.

Vraždy vyvolaly v Itálii stav hrůzy. Mnozí argumentují, že zákon z roku 2013 proti násilí vůči ženám selhal. V roce 2016 bylo dosud zavražděno v Itálii 77 žen.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6569

Diskuse

Obsah vydání | 15. 8. 2016