Bojovníci tzv. Islámského státu v Evropě

26. 7. 2016 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Pro tzv. Islámský stát je samozřejmě výhodné přihlásit se ke každému vražednému útoku, který si veřejnost může nějak spojit s muslimy. Cílem takových prohlášení je vytvořit dojem, že Islámský stát ovládá mnohé evropské muslimy a používá je k boji.

Člověk by čekal, že takoví „hrdinové“ tzv. Islámského státu budou pevní muži, odhodlaní bojovat za „věc víry“, že budou dlouhodobě dodržovat nejpřísnější požadavky islámu a že budou mít s tzv. Islámským státem skutečně nějaké reálné spojení (např. prodělaný výcvik na jeho území).

Zatím se ale zdá, že „bojovníci Islámského státu“ v Evropě jsou psychicky nemocní lidé se sebevražednými sklony, kteří mají problém s drogami, pijí alkohol a podobně a kteří se o existenci tzv. Islámského státu dozvěděli jen díky mediální hysterii.

Představte si člověka plného frustrace a nenávisti, který nechce žít a který trpí tím, když vidí, jak si v okolí všichni ostatní lidé poměrně šťastně užívají života. A teď najednou zpozoruje, že se ti lidé něčeho bojí, že se rozpoutává hysterie, která do té nenáviděné společnosti konečně přináší něco, co zná on sám ze svého vnitřního života: nenávist, teror a hrůzu. Najednou se spustí fantazijní svět, představy o tom, že ztrátou vlastního bezvýchodného a nechtěného života strhne ostatní lidi do propasti, rozšíří děs a poslouží „dobré věci“ nenávisti. A když ten fantazijní svět přeroste do reálné akce, máte „bojovníka Islámského státu“ v Evropě.

Samozřejmě, že čím větší bude hysterie, čím více se povědomí o té hrůze a teroru bude dostávat až k uším frustrovaných psychopatů, kteří se z nenávisti k vlastnímu životu a životu jiných lidí, normálně veřejného života straní, nečtou běžně noviny a nesledují ani televizi nebo zpravodajství na internetu, tím více těch útoků budeme mít. Klidně i několik denně.

0
Vytisknout
8954

Diskuse

Obsah vydání | 28. 7. 2016