Policie ve Štýrsku pronásleduje uprchlého klokana

8. 7. 2016

čas čtení 1 minuta


Policie v rakouské spolkové zemi Štýrsko se již dva týdny snaží chytit klokana, který uprchl z ohrady a odmítá se vrátit.


Klokan byl spatřen několika obyvateli a připomíná populární frázi "v Rakousku (Austria) nejsou klokani", která se vztahuje k častému zaměňování s Austrálií.

Klokan je jedním ze dvou, kteří v červnu uprchli ze soukromé ohrady v okrese Galmitz. Klokan Hanni byl odchycen a vrácen majiteli po několika dnech, nicméně Nanni se vyhýbá pronásledovatelům a zůstává na svobodě.

Policie je přesvědčena, že zvířata utekla, když děti zapomněly zavřít bránu poté, co byly v ohradě na návštěvě.

Nanni byl krátce lapen před několika dny, ale protože mu svoboda zachutnala, překonal stěnu klece a odskákal.

Klokan se dokáže pohybovat skoky dlouhými až dva metry a není možno na něj použít anestetika kvůli obavě, že by stejně odskákal a padl někde uprostřed silnice.

Majitel nabídl 150 eur za informace o místě pobytu klokana. Zvíře zahlédlo několik místních obyvatel, včetně Reneho Bacherové, která sdělila listu Kleine Zeitung, že ho viděla ráno cestou do práce.

"Nejdřív jsem si myslela, že mě šálí zrak. Ale když jsem došla blíž, byla jsem si jistá," prohlásila žena.

Vloni v srpnu obyvatel Vídně zahlédl klokana cestou do Horních Rakous. Když o záležitosti informovala média, muž z Bavorska se přihlásil s domněnkou, že by mohlo jít o jeho klokana Paula, který se ztratil v dubnu, když utekl z ohrady během bouřky.

Vloni v lednu klokan Anton také utekl majitelům v hornorakouském Waldzellu a žil čtyři měsíce na sněhu, než byl znova odchycen.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6580

Diskuse

Obsah vydání | 8. 7. 2016