V Anglii a ve Walesu dochází po referendu o brexitu k četným rasistickým incidentům

26. 6. 2016

čas čtení 2 minuty

Zastavte imigraci, začněte je deportovat!

Londýnská metropolitní policie potvrdila, že vyšetřuje "rasisticky motivovaný trestný čin", kdy byl na polské kulturní středisko v londýnské čtvrti Hammersmith barvou napsán sprostý nápis.

Policie v hrabství Cambridgeshire vyšetřuje případ laminovaných letáků s nápisy "Odejděme z EU/Už tu nebude polská chátra", které se objevily před jednou tamější školou. Jeden jedenáctiletý polský školák se vyjádřil, že je mu z toho "neuvěřitelně smutno".

Labouristická poslankyně Jess Phillipsová oznámila na Twitteru, že bude v rámci parlamentních interpelací požadovat o informaci, ke kolika rasistickým incidentům došlo o tomto víkendu v Británii.

V Gloucesteru uvedl Max Fras, že byl v pátek večer v supermarketu Tesco se svým synem, když ve frontě u poklady se rozčílil běloch a začal křičet: "Tady je to teď Anglie, cizinci mají osmačtyřicet hodin na to, aby šli do prdele. Kdo je tady cizinec? Je tu někdo cizinec?" Ukázal na muže před sebou ve frontě a řekl: "Odkud jste? Jste Španěl? Jste Ital? Jste Rumun?" Muž odpověděl, "Ne, jsem Angličan."

Heaven Crawley, profesorka na Coventry University, napsala o incidentu, jehož byla svědkem její dcera v Birminghamu. "Skupina kluků zahnala do kouta muslimskou dívku a křičeli na ní "Vypadni, my jsme hlasovali pro odchod z EU."

Velšská podnikatelka a aktivistka za setrvání Británie v EU Shazia Awan se stala terčem verbálního útoku a bylo jí řečeno, ať si sbalí svých pět švestek a "jede domů".

Ciaran Jenkins, reportér Channel Four News, uvedl, že v Barnsley v pátek po vyhlášení výsledků referenda slyšel během pěti minut tři různé lidi křičet "Pošlete je domů!".

Jeden svědek napsal na Twitteru, že slyšel, v Brockley, jak muži skandují před muslimkou "VEN, VEN, VEN". Žena v bance v Enfieldu křičela "Tady je Anglie, my jsme běloši, vypadněte z mé země":

Dodává, že muž na londýnském nádraží Kings' Cross zařval "Brexit" do tváře jeho jihoasijského přítele.

Courtney Wright napsala v pátek na Twitteru, že její matka viděla, jak skupina lidí "nadává Polce, řve na ni, ať jde do prdele, odkud přišla, a 'my jsme zvítězili'".

0
Vytisknout
7228

Diskuse

Obsah vydání | 28. 6. 2016