Novinky dál poškozují Českou republiku: Znovu publikují manipulativní nesmysly Klause mladšího

18. 1. 2016 / Jan Čulík

čas čtení 3 minuty

Celý článek je neuvěřitelný. Zmiňme jen tři případy Klausovy nehorázné manipulace veřejnosti:

"Poláci jen zvolili po letech vládu, která není eurohujerská. Ba naopak. Navíc vláda dostala silný mandát od Poláků – sestavila se jednobarevná vláda strany Právo a spravedlnost."

Jak na to poukazují četní mezinárodní komentátoři, problémem není, že by nová polská vláda strany Právo a spravedlnost prováděla novou, třeba pravicovou (ona je vlastně levicová, komunistická) politiku. Problém je v tom, že nová polská vláda strany Právo a spravedlnost mění ústavní pořádek. Zlikvidovala nezávislost Ústavního soudu, který byl pojistkou kontroly státní moci, a přímo podřídila média ministru financí. Odebrala také soudům pravomoc rozhodovat o tom, zda a kdy stát smí lézt občanům do soukromí a špehovat je na internetu. Nyní o tom už v Polsku nerozhodují soudy, ale samy si o tom rozhodují státní orgány.

A ohledně toho, jak kdo v nedávných polských volbách hlasoval, a proč a jaké je situace v dnešním Polsku a proč je nebezpečná i pro Václava Klause mladšího, si přečtěte vynikající analýzu globálního odborníka Neala Aschersona. Srovnejte úroveň pana Aschersona s úrovní pana Klause ml., úroveň týdeníku Observer s úrovní Novinek.

"Facebook zrušil stránku Bloku proti Islámu (nebo jak se to přesně jmenuje), která měla asi 170 000 podporovatelů. Neomarxistická levice jásá, ostatní jsou zticha podle principu, že „každý bude řvát, až zablokují jeho, dokud jen likvidují souseda, tak jsem radši potichu“. To není moc svobodomilné a hlavně trvale udržitelné."

Ve všech civilizovaných státech světa je trestným činem vyzývat k násilí proti náboženské, etnické či politické skupině. Je to podle trestního zákoníku České republiky trestným činem i v ČR. Klaus mladší se bude teď zasazovat i o zrušení trestnosti znásilňování malých dětí?

Stejní lidé většinou i podporují norský Barnevernet (to je taky soukromá společnost), co krade české děti, a jedním dechem hystericky vítají statisíce cizokrajných migrantů.

Jedním z nejškodlivějších mýtů, nyní převládajících v České republice, který Klaus ml. prohlubuje, je představa, že lidi jednají jako automaty. Když mají jeden názor, určitě to znamená, aspoň podle Klause mladšího, že automaticky s tím budou zastávat desítky dalších názorů, které s tím prý jdou ruku v ruce. Jenže lidi nejsou roboti.V Čechách se dnes "automaticky se  předpokládá, že se váš názor pojí s batohem dalších, které jsou na něj nalepené," píše Štefan Švec.

Barnevernet dává děti do adoptivních rodin na základě rozhodnutí nezávislých soudů. V Česku naproti tomu úřady odebírají ročně rodičům 2000 dětí a nikdo neví proč. Nikdo to také neřeší, ani Klaus mladší. Pokrytectví. Označovat lidi za "cizokrajné" je rasismus, uprchlíky za "migranty" je sprostota. Když někdo není Čech, on to není podle tebe člověk, Klausi?

Redaktoři Novinek hrubě poškozují poměry v České republice, pokud dávají Klausovi mladšímu možnost, aby publikoval emocionální, manipulativní nesmysly bez korekce. V civilizovaných novinách se provádí před vydáním editace článků a provádí se verifikace faktů.

Kdyby to dělali v Novinkách, zjistili by, že z Klausova textu se nedá publikovat jediné slovo.

0
Vytisknout
9066

Diskuse

Obsah vydání | 21. 1. 2016