Přidejte důchodcům

28. 7. 2015 / Jan Posolda

čas čtení 1 minuta

Co je císařovo, dejte císaři, co je Boží, dejte Bohu. Zatímco jednomu je od narození souzeno poroučet, druhý musí celý život poslouchat. Zatímco jeden rozhazuje pro svou potěchu tisíce, druhý je spokojen, když si vydělá na živobytí.To je stará pravda, která se vztahuje i na nadprůměrné platy lékařů. Co by za to daly tisíce důchodců. Kteří pobírají 5-6 tisíc Kč, kdyby jim bylo přidáno tisíc Kč., co by za to daly tisíce fyzicky pracujících, kteří berou minimální plat a musí živit rodinu a děti, kdyby jim zaměstnavatel zvýšil plat o tisíc Kč.

A lékařům to nestačí. Oni jsou něco víc než druzí. Jak zpíval Jan Werich - ten umí to, a ten zas tohle, všichni dohromady uděláme moc. Jak se traduje mezi lidmi. když bude scházet na firmě půl roku ředitel, tak to nikdo nepozná, když bude scházet jeden den uklízečka, tak to na druhý den poznají všichni.

Je to z rovností před zákonem v naší republice hodně povážlivé. A o dodržování mezinárodních úmluv je zbytečné se zmiňovat.

Již několikrát jsem kritizoval zvyšování platů u státních zaměstnanců, soudců, státnících zástupců a jiných VIP postavených osob, ale jde o ztrátu času. A nedoufám, že se to někdy změní. Jan, 760 01 Zlín, 27.7.2015

0
Vytisknout
9161

Diskuse

Obsah vydání | 30. 7. 2015