Politolog: Ruský útok na Ukrajinu začne 17. nebo 18. března

13. 3. 2014

čas čtení 1 minuta

Politický analytik Pavel Nuss je přesvědčen, že oficiální vojska Ruské federace zahájí vpád na Ukrajinu 17. nebo 18. března. "Podle mého přesvědčení realizace plánu "B" začne právě po takzvaném "referendu" 16. března. 17.-18. března už oficiální vojska Ruské federace zahájí vpád na Ukrajinu, současně z jižní a východní strany", tvrdí Nuss.

"Z Krymu zahájí okupaci Chersonu a Nikolajeva ve snaze získat pod kontrolu pobřežní linii Dněpru. Současně se budou snažit vniknout na teritorium Mariupolje a Berďanska kvůli získání kontroly nad Přiazoví a Azovským mořem. K tomu dojde, pokud zvažujeme variantu "mořského zájmu" interventa. Mobilizace armády Ruské federace u hranic naší vlasti svědčí o tom, že Rusko je připraveno na libovolnou variantu vojenských činností," vysvětluje Nuss, který současně působí jako šéf Občanského výboru národní spásy Ukrajiny.

Podle něj by bezpečnostní služba SBU a ozbrojené síly měly začít jednat. Měla by být v jihovýchodní části země uzavřena státní hranice a zahájena všeobecná mobilizace.

Moskva současnou vládu v Kyjevě neuznává (a zpochybňuje už i samotné vyhlášení ukrajinské nezávislosti na SSSR) a obviňuje ji, že vůči Krymu, východním a jihovýchodním oblastem uplatňuje nelegitimní rozhodnutí.

V neděli 16. března proběhne na Rusy okupovaném Krymu referendum, které mezinárodní společenství označuje za nezákonné a nelegitimní.

Podrobnosti v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
20604

Diskuse

Obsah vydání | 14. 3. 2014