AKADEMICKÁ SVOBODA V BRITÁNII:

Warwick University suspendovala známého kritika britského vysokoškolského managerialismu

13. 3. 2014

čas čtení 1 minuta

Thomas Docherty, profesor anglické a srovnávací literatury na University of Warwick a bývalý šéf tamější katedry anglistiky, je člen řídící skupiny organizace Council for the Defence of British Universities (Rada na obranu britských univerzit) a publikoval názorové texty v britském časopise, zabývajícím se vysokými školami Times Higher Education.

Jeden univerzitní odborník napsal na Twitteru, že se dověděl, že profesor Docherty byl "suspendován na dobu neurčitou za své vystupování proti univerzitním škrtům".

Mluvčí univerzity ve Warwicku konstatoval: "Univerzita normálně nereaguje na interní záležitosti týkající se zaměstanců. V tomto případě, vzhledem k tomu, že se vyskytly nepřesné informace jinde, chceme potvrdit, že člen akademického sbotu byl suspendován a bude podroben oficiálnímu disciplinárnímu řízení. Toto disciplinární řízení nemá žádný vztah k názorům této osoby na britskou vysokoškolskou politiku."

Články profesora Dochertyho v časopise Times Higher Education kritizovaly marketizaci a byrokratizaci britského vysokého školství.

Odborová organizace vysokoškolských učitelů UCU požaduje, aby suspendování profesora Dochertyho bylo zrušeno.

Podrobnosti v angličtině ZDE ZDE

0
Vytisknout
6498

Diskuse

Obsah vydání | 17. 3. 2014