Premiér Sobotka se už asi přestal poslouchat

30. 1. 2014 / František Štván

čas čtení 1 minuta

Musím si to myslet, neboť místo toho, aby trapas při jmenování vlády "omluvil" např. okřídlenou hláškou doktora Chocholouška, že se tato chyba může opakovat maximálně jednou za deset let, tak se místo toho postavil do pozice slona v porcelánu a v duchu pořekadel - Nechoď Vašku s pány na led, mnohý příklad známe, že pán sklouzne a sedlák si za něj nohu zláme- a - já nic, já muzikant , vše svedl na zaměstnance Lidového domu a za jím nezkontrolovaný chybný text, čímž se stal minimálně rovnocenným spoluviníkem, je finančně potrestá. Ale to není vše.

Svým prohlášením: "Chyba vznikla v důsledku přetížení mého sekretariátu v Lidovém domě, který při minimálním počtu lidí nesl celou organizační tíhu náročných koaličních jednání," přiznal, že se v Lidovém domě zákoník práce dvakrát nectí.

Jinak by v něm pracovalo tolik lidí, aby nikdo z nich nemohl být díky svým povinnostem pracovně přetížen do té míry, aby byl prezidentu republiky předkládán nejen právně nerelevantní, ale i pravopisně nedokonalý text, podepsaný předsedou vlády. Obzvlášť a nebo právě proto, že od daňových poplatníků dostává ČSSD na svůj právně bezproblémový chod obrovské množství finančních prostředků v řádu stovek miliónů korun. Někdo by si tak mohl právem myslet, že se s těmito prostředky v ČSSD nakládá jako s poslaneckými paušály na dopravu.

0
Vytisknout
11072

Diskuse

Obsah vydání | 31. 1. 2014