Pět otázek členům hnutí ProAlt

1. 7. 2013 / Radek Mikula

čas čtení 1 minuta

Proč kladete kladete představiteli městské samosprávy, primátoru Českých Budějovic, několik otázek ohledně postupu státní policie, ačkoli dotyčný za něj není zodpovědný, protože Policii České republiky žádným způsobem nemůže řídit?

Proč se domníváte, že skandování hesla "Čechy Čechům" je důvodem k represivnímu zákroku a proč se domníváte, že represe vůči shromážděním proti romské kriminalitě a jejich zákazy přispějí k řešení česko--romských problémů? Není podobná představa podobně jednostranná, jako ta, která chce problémy v soužití s Romy řešit výlučně represivní cestou?

Jste si jisti přínosem organizace protishromáždění namířených vůči těmto protestům v konfliktních lokalitách, v jejichž blízkosti značná část obyvatel pociťuje, že "zvláště v řešení bezpečnostní situace vláda fatálně selhala. A to není jenom tato, ale několik vlád předtím, které v tom obyčejné lidi nechaly. Oni pak mají pocit, že extremisté jsou jediní, kdo se o ně zajímá".

( Miroslav Mareš ) ?

Nemohou tyto akce naopak v daných oblastech stupňovat národnostní napětí?

Pokud má primátor Thoma reagovat na "návrhy romské komunity, které zazněly na shromáždění Čikhatare het/Z bahna ven 2", byly tyto písemně formulovány věrohodnými představiteli místních Romů a primátorovi odeslány?

Jste připraveni podat či iniciovat žalobu proti nezákonnému zásahu v souvislosti s rozpuštěním shromáždění Čikhatare het/Z bahna ven 2?

0
Vytisknout
10943

Diskuse

Obsah vydání | 3. 7. 2013