Nový britský ministr zdravotnictví věří v homeopatii

6. 9. 2012

čas čtení 1 minuta

Jeremy Hunt, dosavadní britský konzervativní ministr kultury, který byl přistižen, jak píše tajné sympatizující maily Jamesi Murdochovi v době, kdy měl jako nezávislý soudce rozhodovat o účasti jeho firmy News International v konkurzu na vlastnictví televizní stanice a který byl právě jmenován novým ministrem zdravotnictví (reakce na fórech britských novin: "Proboha! On prodá zdravotnictví Murdochovi!") věří v účinnost homeopatie. Poukázal na to v konzervativním deníku Daily Telegraph editor pro vědecké záležitosti Tom Chivers. V roce 2007 podepsal parlamentní rezoluci, v níž se tvrdilo, že "komplementární lékařství má potenciál nabízet klinicky i nákladově efektivní řešení pro běžné zdravotni problémy, jimž čelí pacienti britského zdravotnictví". A když mu napsal znepokojený volič, že je to nesmysl, Hunt se rozepsal, že homeopatická péče je efektivní."

Je to samozřejmě hloupost, dodává Tom Chivers. Homeopatie NEFUNGUJE. "Homeopatie je léčení chorob při použití neexistujícího množství substancí, které by problém neodstranily, i kdyby byly přítomny (nejde o herbální medicínu, která funguje). Homeopatické nemocnice nejsou "cenné národní instituce", jsou to nesmysly, stojící 7 milion liber ročně, které obsluhují středostavovské hipířské hypochondry," dodává Chivers.

Jmenování Jeremy Hunta ministrem zdravotnictví je tak trochu jako jmenovat ministrem školství někoho, kdo si myslí, že druhá světová válka začala r. 1986.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6560

Diskuse

Obsah vydání | 6. 9. 2012