Sýrie ignoruje protesty proti obklíčení města Latakie

17. 8. 2011

čas čtení 1 minuta

Assadův režim dál útočí na syrské město Latakia navzdory apelům z Turecka a ostatních států z regionu, aby bylo zastaveno bombardování a jednotky staženy.

Obklíčení přístavního města Latakia syrskými vládními jednotkami pokračuje už čtvrtý den navzdory protestům ze států v regionu, aby Damašek přestal bombardovat civilní oblasti a stáhl své jednotky ze syrských měst.

Sousední Turecko vydalo Sýrii ultimátum, že pokud Assad nestáhne vojáky z Latakie, bude to mít blíže nespecifikované následky.

Americká ministryně zahraničí Hilary Clintonová konstatovala, že Amerika prosazuje další kolo sankcí proti Assadovi a dalším osobám v čele jeho režimu. Clintonová naléhala na regionální mocnosti, aby zintenzivnili svou rétoriku, a dodala, že Spojené státy nemají na Sýrii podstatnější zájem.

Syrská vláda tvrdí, že vládní armáda bojuje proti "ozbrojeným gangům", které pronikly do Latakie a terorizují tam místní obyvatelstvo. Místní lidé v Latakii však hovoří o městě, obklíčeném režimními činiteli, kteří chtějí rozdrtit odpor obyvatelstva.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6392

Diskuse

Obsah vydání | 17. 8. 2011