Jak se vám líbily nevěstiny šaty?

2. 5. 2011 / Tomáš Koloc

čas čtení 2 minuty

V pátek se ženil princ William a jeho svatbu sledoval celý svět. V Británii byla kromě jiného vyrobena speciální edice prezervativů s portréty Williama a Kate.

Šéfredaktor časopisu ČiliChili Michal Schindler vyvěsil dopoledne na Facebooku výzvu po jediném článku z českého tisku, který by se v záplavě dojatých článků, líčících svatební zákulisí, dokázalo podívat na zákulisí královských vdavek kriticky.

Poslal jsem mu odkaz na článek Jana Čulíka.

V osm hodil večer zodpovídal překladatel a dramatik Julek Neumann (z titulu svého dvacetiletého redaktorství v BBC) v pořadu ČT24 Hydepark dotazy typu jak se mu líbí nevěstiny šaty. Nevydržel jsem to a elektronicky jsem se ho zeptal, co by na celou záležitost řekl jeho anarchistický praděd S. K. Neumann.

Na dotaz se ale nedostalo...

V sobotu večer jsem na svůj facebookový profil vyvěsil repliku "Čekám na přímý přenos ze svatební noci, a furt nic!" Za dobrý vtip ho považovalo 7 lidí.

V neděli v poledne jsem na titulní stránce Blesku zblýskl titulek: "Tajemství svatební noci."

V tu chvíli se na Svatopetrském náměstí (v přímém přenosu ČT24) scházely davy poutníků, mířících sem na blahořečení Jana Pavla II.

V pondělí byly noviny plné úterní osmdesátky Jiřiny Bohdalové. V Blesku byli zmiňováni přátelé velké české herečky, jejíž jméno (jako neobjevivší se hrdinka Havlovy hry Audience) bývá zmíněno i v zahraničí. Konkrétně se Blesk zmínil o legendárním režisérovi Martinu Fričovi, který podle Blesku zemřel 21. srpna 1968.

(Ve skutečnosti zemřel 26. srpna).

Druhého slavného jubilanta, pětaosmdesátiletého dřevěného herce Hurvínka, zmínil tisk jen okrajově.

Nejdůležitější mediální událost týdne se však odehrála v tichosti, v neděli ve 21. 40 na čété dvojce. Nebyla ani aristokratického, ani klerikálního charakteru, ale přesto se na obrazovku dostala. Kdo máte uši k slyšení a oči k vidění, radujte se se mnou ZDE

0
Vytisknout
12526

Diskuse

Obsah vydání | 4. 5. 2011