Glivická vystoupí ve Fylingdales

12. 6. 2009

tisková zpráva Ne základnám

V sobotu 13. června organizuje britská organizace Campaign for Nuclear Disarmament (CND, Kampaň za nukleární odzbrojení) demonstraci u americké vojenské základny ve Fylingdales. Demonstrace je součástí několik let trvající kampaně Ne americké protiraketové obraně, jejímž cílem v Británii je zrušení základen ve Fylingdales a Menwith Hill, které jsou již několik let součástí "protiraketového deštníku".

Na demonstraci promluví mimo jiné Fabian Hamilton, poslanec za Labour Party, Kate Hudson, předsedkyně CND, Dave Webb, předseda CND pro Yorkshire, a za Iniciativu Ne základnám tisková mluvčí Jana Glivická.

Mezinárodní spolupráce byla pro Iniciativu Ne základnám zásadní od jejího vzniku. Uvědomujeme si, že se nejedná pouze o izolované snahy v České republice. "Zastavení ratifikace smluv a následný pád vlády byl velmi dobře vnímán v celé Evropě. Nicméně ještě stále není rozhodnuto a české hnutí proti základnám bude potřebovat mezinárodní podporu stejně tak, jako česká podpora v zahraničí může povzbudit místní aktivity a názorně ukázat, že soustavný tlak občanů nakonec přináší výsledky," říká Jana Glivická.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 12.6. 2009