Něco divného a děsivého se děje s mládeží

12. 6. 2009

Tahle země není pro starý. Ten mladý muž je upřímný. Něco se děje s mládeží, něco velice divného a děsivého. Nedávno jsem náhodou objevila na ploše počítače v universitní studovně, kam občas zajdu, nějakou prezentaci o důchodcích. Zajímalo mě to a tak jsem to otevřela. Jistě to tam někdo nechal právě proto, aby si to hodně mladých přečetlo. Byly to zlé, nenávistné texty s obrázky, výsměch, naprosté znehodnocení. Někdo si s tím dal práci, potřeboval dát průchod své agresivitě, píše Alma Tulachová.

Vzpomínala jsem, jestli jsme se my, jako mladí v šedesátých letech, bavili někdy o staré generaci. Vůbec nás to nenapadlo! Měli jsme tolik jiných témat a zájmů! Nikoho nikdy nenapadlo, že bychom jim mohli závidět jejich "blahobyt a nicnedělání".

Kdyby to bylo o Romech, byla by vzhůru všechna masmedia, každý politik by to odsuzoval,hrozil by soud za rasismus atd, jak to stále vidíme. Ale to se týká "jen" důchodců, těch hloupých, nenáviděných prarodičů, kteří se flákali za komunismu a podíleli se na jeho zločinech, nic dobrého a užitečného nikdy neudělali a teď se jen válí a berou nám NAŠE peníze, ujídají z NAŠEHO koláče!

V časopise METRO už před lety psali, že by si ty důchodce měli živit jejich potomci, jako to bývalo v dřívějších dobách. Zapomněli dodat, že v Africe je to tak dodnes! Tak to je ten humanismus, ta svoboda, demokracie, kterou jsme se slzami radosti před 20ti lety vítali! (Jak krásně o ní dovedl básnit pan Havel! Jak sliboval, že už nepůjdeme do žádných vojenských seskupení, jaký rozkvět nastane, jak spravedlivé soudy budeme mít! A skončil, chudák, u humanitárního bombardování nevinných lidí.) Tak to je ta láskyapravdyplná ideologie! To je ta náherná vláda pravice proti zlé levici!

Žádný kapitalismus - tržní hospodářství a DEMOKRACIE ! Všimli jste si někdy, že o Bohu, Bibli, křesťanství, o národě, o velkých lidech naší historie a kultury se smí říkat cokoli odsuzujícího, hanlivého -- máme přece SVODODU, ale o Její Svatosti DEMOKRACII se rozhodně nic urážlivého ani zpochybňujícího říci nesmí?!

Zkuste to -- a vyřadíte se ze společnosti, stanete se bláznem a štvanou zvěří. Za dvacet let vidíme ovoce naší svaté DEMOKRACIE! Nenávist prasakuje všemi skupinami obyvatelstva. Mládež, oblbovaná a štvaná "demokratickými" masmédii nenávidí staré -- to se projevuje i v těch vejcích a bramborách proti ČSSD.

To jsou přece ti, kdo chtějí dávat NAŠE peníze na sociální výdaje těm, co nepracují -- starým, nemocným, neschopným! Pan prezident se děsí vlády ulice! Po léta zaséval, a sklizni se diví. Podobně tomu bylo v Moldavsku. Tam šli mladí dál, žádali zrušení voleb, zapálili budovu nenáviděné levicové (jaká náhoda!) vlády.

Někde jsem četla název DÉMONOKRACIE. Ještěže NIC netrvá věčně! Jen nezapomenout, že Světlo JE.

Není jen bláznovství, Rozum nepřestal existovat. Planeta Země už toho tolik viděla. Ti nejlepší lidé, kteří zde byli, vždycky věřili, že po noci přijde den. Mnozí dali svůj život za vítězství lidskosti, harmonie, porozumění. Svět je víc než náš omezený pohled dokáže zachytit. A stále ještě existuje ! Život je Inteligence, která nás přesahuje, naštěstí.

P.S. Nevadí mi, že mě budete mít za blbého optimistu. Na postmodernu kašlu. Raději budu v jedné řadě s lidmi, kterých si vážím. Zdraví Alma T.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 12.6. 2009