Sýrie: Snímky ze základny Al-Tála ukazují íránské militanty připravující se k útoku na Dará

22. 6. 2018

čas čtení 1 minuta
Snímky z letecké základny syrského režimu v provincii Suvajda odhalují vojenský personál a obrněná vozidla náležící zahraničním milicím podporovaným Íránem a cvičeným a vyslaným do Sýrie, aby bojovaly po boku Asadova režimu. Snímky ukazují, že ruské úsilí zabránit konfrontaci mezi Izraelem a Íránem kvůli Sýrii, jehož součástí mělo být i stažení Íránců z jižní Sýrie, neuspělo.


Snímky zachycují skupiny tanků a obrněných vozidel na území základny. Nad nimi vlají vlajky afghánské milice Fatimjún založené v roce 2014 Alím Rézou Tuslim, aby bojovaly proti syrským revolučním frakcím. Tyto jednotky jsou placeny a cvičeny íránskými Revolučními gardami a mají 11 000 - 14 000 bojovníků.

Moskva v květnu požádala Teherán, aby stáhl své milice z jižní Sýrie, a to včetně libanonského Hizballáhu.

Několik izraelských zpráv tvrdí, že zahraniční milice se bezprostředně po stažení začaly opět rozmisťovat v jižní Sýrii, tentokrát v přestrojení za Asadovu armádu, aby se vyhnuly izraelským útokům. Tel Aviv trvá na stažení všech Íránem podporovaných sil z regionu.

Agentura Nedaa Syria již dříve informovala, že příslušníci libanonského Hizballáhu jsou stále přítomni na deseti místech v tzv. Trojúhelníku smrti nedaleko města Dará.

Je vhodné připomenout, že mluvčí íránských gard Masúd Džazajrí počátkem měsíce prohlásil, že k žádnému stažení íránských a proíránských sil ze Sýrie nedojde.

Zdroj v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6474

Diskuse

Obsah vydání | 26. 6. 2018