Justiční výbor Senátu se nyní zajímá o prezidentskou kandidátku Jill Steinovou

21. 7. 2017

čas čtení 1 minuta
Justiční výbor amerického Senátu vyšetřující ruské vměšování do loňských voleb se nyní zajímá o kandidátku Strany zelených Jill Steinovou, kvůli jejím kontaktům s Ruskem. vyšetřování se z okolí prezidenta Donalda Trumpa rozšiřuje na desítky osob, od ruského prezidenta až po Steinovou.


Není přesně jasné, jak se Steinové vyšetřování dotkne. Ale je patrně spojeno s moskevskými oslavami založení ruské propagandistické televize RT v prosinci 2015. Těch se Steinová zúčastnila spolu s Putinem a penzionovaným generálem Flynnem, který se stal na krátkou dobu Trumpovým poradcem pro národní bezpečnost. Na footografiích sedí Steinová u stolu s Putinem vpravo od jeho mluvčího.

Steinová v červnu sdělila pro The Intercept, že během večeře údajně neměla významnější komunikaci s Rusy, kteří mluvili mezi sebou rusky.

Jak upozornily NBC News, prezidentskou kampaň Steinové vloni intenzívně podporovala právě RT - a zdá se, že to oceňuje.

Je snadné obvinit z prohry Clintonové kandidátku třetí strany, která odlákala hlasy levice. V klíčových státech Pennsylvania, Wisconsin a Michigan získala Steinová více, než o kolik zde Clintonová prohrála.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6647

Diskuse

Obsah vydání | 24. 7. 2017