Další ostuda pro Čechy, tentokrát znovu ve Švédsku

22. 4. 2017

čas čtení 1 minuta
DVTV je uváděna ve speciálu Respektu jako jeden ze "seriózních zdrojů informací v ČR"!!

Slovan všude bratry má, zvláště Čechy, píše Jiří Pallas ze Švédska.

139 švédských spisovatelů včetně 4 členů Akademie (ti co rozhodují o Nobelově ceně za literaturu) podepsalo petici kde protestují proti účasti extremistického týdeníku Nya Tider na knižním veletrhu v Göteborgu.

Majitelem  Nya Tider je jistý Vavřinec Suk, ideolog dnes rozpadlé extremistické straničky Národní Demokraté. Nya Tider propagují jakousi vlastní verzi apartheidu, jsou samozřejmě proti imigrantům, očkování a šíří i další konspirační teorie. Suk se začíná v poslední době objevovat i v ruských proputinovských médiích.



Na druhé straně najdeme mezi signatáři Hynka Pallase ... takže je ostuda trochu menší. Někde uprostřed máme ještě českou rodačku Kateřinu Janouchovou (spisovatelku lechtivých spisků jako třeba Orgasmus a knížek pro tříleté čtenáře).

Janouchová petici nepodepsala patrně proto, že sama pravidelně přispívá do pubikace která je podobná té Sukově, ale má blíže k populistické a protiimigrantské partaji Švédští demokraté.

Respekt vydal záslužný speciál Dezinformace. Škoda však, že se Respekt (Erik Tabery) nezeptal paní Drtinové, co říká švédskému ohlasu na  rozhovor který DVTV s Janouchovou odvysílala.

Celá záležitost skončila tím, že si švédská veřejnoprávní televize nechala pořad DVTV přeložit a tři novináři rozebrali jedno tvrzení Janouchové po druhém (lež, lež, polopravda, lež atd) s odkazy na zdroje.


DVTV je uváděna ve speciálu Respektu jako jeden ze "seriózních zdrojů informací v ČR"!!

1
Vytisknout
12588

Diskuse

Obsah vydání | 27. 4. 2017