Reportérka televize BBC se pochlapila

28. 1. 2017

čas čtení 1 minuta

Reportérka televize BBC Laura Kuenssberg se odvážila, poté, co dostala od Theresy Mayové na tiskové konferenci v Bílém domě slovo, položit Trumpovi tuto otázku:

"Pane prezidente, vy jste řekl, že mučení funguje, chválíte Rusko, říkáte, že chcete zakázat muslimům vstup do Ameriky, říkáte, že by měly existovat tresty za potraty. Pro mnoho lidí v Británie to zní jako znepokojující názory. Co řeknete našim divákům doma, kteří jsou znepokojeni některými vašimi názory a obávají se toho, že jste se stal předákem svobodného světa?"

Trump nevypadal zrovna spokojeně, když slyšel tuto otázku, ale podařilo se mu z toho udělat vtip. Obrátil se na Mayovou, která Kuenssbergové dala slovo, a řekl:

"Tohle byla vaše volba otázky? Tak to je konec našeho vztahu."

Tim Farron, šéf britské strany liberálních demokratů, k tomu řekl: "Kdo ví, o čem se Mayová s Trumpem dohodla. Zjevně se vyhnula jakékoliv zmínce o jeho opovrženíhodných výrocích o mučení, o ženách, o muslimech a o Mexikáncích. Musela to být až reportérka z BBC, která řekla, co měla říci naše premiérka. Je jasné, že Trump zastává špatné postoje o mnoha věcech, ale namísto, aby to Mayová zpochybnila, jen tam pasivně stála, zatímco on pokrčil rameny nad tím, že podporuje mučení."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7551

Diskuse

Obsah vydání | 27. 1. 2017