Výzva adresovaná vedení University of Southern California:

Učiňte univerzitu útočištěm chráněným před Trumpovými deportacemi

15. 11. 2016

čas čtení 3 minuty



Vzhledem k tomu, že mnozí naši studenti, zaměstnanci a jejich rodinní příslušníci žijí nyní ve strachu před hrozbami deportací, které vyslovil nově zvolený americký prezident, a před vitriolem a nenávistnými zločiny, jejichž terčem jsou nyní po celých Spojených státech imigranti a lidé, kteří nejsou běloši, my, akademici z University of Southern California (USC), studenti, zaměstnanci a absolventi, vás žádáme, abyste realizovali plán, v jehož rámci by se náš kampus stal útočištěm pro nezdokumentované studenty, zaměstnance a jejich rodinné příslušníky, kteří čelí bezprostřední deportaci. Nově zvolený americký prezident a jeho kabinet zamýšlejí bezodkladně deportovat miliony imigrantů a zrušit program Deferred Action for Childhood Arrival (DACA), který poskytuje ochranu před deportací pro mladé lidi, kteří dlouho žijí v USA. Tato jejich nová politická strategie rozbije rodiny, zdevastuje komunity a bude mít trvalé dopady na občanskou vitalitu a hospodářský růst našeho města, regionu, státu a národa.

Imigranti a jejich děti jsou životně důležitou součástí společnosti. Kalifornie je v popředí rozumné politiky, která je založena na integraci imigrantů a na poskytování státního občanství pro nezdokumentované občany. Tato politika vede k začlenění nezdokumentovaných imigrantů do našich škol, pracovišť, komunit, občanského života a ekonomiky. Krátce po volbách se zapřísáhl primátor města Los Angeles Eric Garcetti, že Los Angeles zůstane městem - útočištěm. Učinit University of Southern California také útočištěm podpoří toto státní a místní úsilí a pomůže také ochránit nejzranitelnější jedince.

Žádáme o jednoznačné veřejné prohlášení podpory naší univerzity pro nezdokumentované studenty a o jejich ochranu, o podporu a ochranu pro nezdokumentované zaměstnance a jejich rodiny na našem kampusu. Žádáme, aby USC zaručila soukromí osob tím, že odmítne poskytovat informace o imigračním statusu našich studentů, zaměstnanců a příslušníků komunity. Žádáme také aby University of Southern California odmítla spolupracovat s imigračními úřady při deportacích a raziích.

Učinit USC útočištěm je konkrétní akce, kterou USC může podniknout na podporu a ochranu lidí v naší komunitě, kteří žijí v extremním strachu a v nejistotě. Máme důvody se domnívat, že bez souhlasu univerzity nesmějí losangelesští polciisté vstoupit na území kampusu. Stejně tak jsou podrobeni imigrační úředníci Spojených států omezením podle memoranda z roku 2011 týkajícího se modliteben, škol a nemocnic.

Jak zdůraznil pan provost univerzity ve svém dopise, adresovaném po prezidentských volbách komunitě naší univerzity: "Všichni z nás jsme odpovědní za vytvoření univerzitní komunity, který je inkluzivní rovná, a spravedlivá." Bereme tyto základní hodnoty naší univerzity vážně. Učinit University of Southern California kampusem, který je útočištěm, bude splněním základních principů, na jejichž základě naše univerzita funguje.

(podpisy)

Zdroj v angličtině ZDE

Vzhledem k tomu, že jste na těchto stránkách, máme na vás malou prosbu. Britské listy čte hodně lidí, ale na jejich provoz přispívá jen zlomek čtenářů. Zvlášť v nynější zhoršující se mezinárodní situaci jsme přesvědčeni, že věcné informace a analýzy, které BL přinášejí do českého prostředí, hrají nezastupitelnou roli. Server se však nedá provozovat zadarmo. Prosíme, přispějte finančně na jeho provoz.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno zaslat na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500.   Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz.

0
Vytisknout
5883

Diskuse

Obsah vydání | 16. 11. 2016