Mladá Palestinka, který se rozplakala v televizním pořadu s Merkelovou, bude smět zůstat v Německu

18. 7. 2015

čas čtení 1 minuta

Palestinská gymnazistka, která se rozplakala v televizním studiu před Angelou Merkelovou, nakonec z Německa nebude deportována. Rozhovor Merkelové s šestnáctiletou dívkou jménem Reem, která mluví německy jako rodilý mluvčí - se virálním způsobem rozšířilo po internetu. Televizní debata Merkelové s gymanzisty se konala v Rostocku v severním Německu.

"Neznám osobní situaci této mladé dívky, ale mluví plynně německy a zjevně tu žije už dlouho," řekl ministr pro integraci Aydan Ozoguz. "Právě proto jsme změnili zákon, aby dobře integrovaní mladí lidé mohli dostat povolení k pobytu podle nového imigračního zákona, který vejde v platnost v srpnu."

Během diskuse v televizi Reem řekla Merkelové, že má být s rodinou deportována z Německa, ale že tam žije už čtyři roky. "Mám cíle jako všichni ostatní. Chci studovat jako oni. Je velmi nepříjemné vidět, že jiní se mohou těšit ze života a já ne," řekla.

Mluvčí primátora Rostocku řekl deníku Tagesspeigel, že nemá v úmyslu poslat Reem a její rodinu zpět do uprchlického tábora v Libanonu.

Německo loni přijalo 200 000 žadatelů o azyl a letos jich přijme asi 450 000.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6535

Diskuse

Obsah vydání | 20. 7. 2015