Přijdeme o střechu nad hlavou

14. 1. 2014

čas čtení 1 minuta

Píšete o tom pánovi s tou exekucí, ale já jsem o téhle zrůdnosti, která je v novém občanském zákoníku vám psala už dávno, upozorňovala jsem na to také proto, že se mně to také tyká, píšu politikům, ptám se, píše Yvona Horáková.

Zeptala jsem se i pana JUDr. Eliáše, je to vlastně otec nového občanského zákoníku a ten mně odpověděl, že to není možné, pakliže manžel udělal dluh 7 let před manželstvím.

My asi takhle příjdem o střechu nad hlavou, já jsem ten dluh taky nikdy neudělala, ani jsem v té době manžela neznala, potrestaná snad už jsem, že jsem si ho vzala a splácíme.

Takhle já bojuji s JUDr. Tvrdkovou už nějáky rok, zjistila jsem, že sama mělá již kárné řízení. Dali mně exekuci na důchod, ale mám ho tak nízký, že z něj nelze nic vzít. Může se pán zkusit obrátit na soud, momentálně je situace taková, že záleži jak si to soudce vyloží, jestli jde o takz. dluh převzatý, nebo ne. Oni ani právnící v tom nemají jasno, k občanskému zákoníku není žádný prováděcí předpis nic.

Pan Sobotka z ČSSD, odpověděl, že již sestavuji tým odborníků kvůli občanskémáu zákoníku, prostě bla bla.

Moc se snažím, ale asi nás bude hodně, nemohli byste zkusit právníka dobrovolníka, ochotného pomoct totál. chudým lidem. Jednou jsem žádala advokátní komoru, jednoho mně přidělili, tan mně rovnou řekl, že se s tím nedá nic dělat.

Musíme přeci dokázet, že to je totální blbost, nebo snad kolektivní vina?

Děkuji Horáková

0
Vytisknout
9019

Diskuse

Obsah vydání | 15. 1. 2014